Vitaliteit als strategische investering

Investeren in vitaliteit levert geld op

Wist je dat investeren in vitaliteit geen kostenpost is, maar juist geld oplevert? Een effectief vitaliteitsprogramma kan de gezondheid, betrokkenheid en productiviteit van medewerkers verbeteren, terwijl het verzuim en ongewenst verloop binnen jouw organisatie vermindert.

Maar, over hoeveel geld hebben we het dan precies? Dat zet ik vandaag precies op een rijtje voor je!

Praktijkvoorbeeld

Laten we eens kijken naar een concrete business case van een fictieve organisatie genaamd Organisatie X, met 500 medewerkers, om te laten zien hoe een vitaliteitsprogramma financiële voordelen oplevert:

Verzuimreductie

Met het vitaliteitsprogramma streven we naar een verzuimreductie van 1,5%. Dit betekent dat er gemiddeld 7,5 minder ziektedagen per jaar zijn. Hierdoor bespaart Organisatie X (minimaal) €1.875 aan kosten voor vervanging en productiviteitsverlies.

Vermindering van ongewenst verloop

Door te investeren in de vitaliteit van medewerkers streven we naar een vermindering van 2% in ongewenst verloop. Dit resulteert in 10 minder vertrekkende medewerkers per jaar. Hierdoor bespaart Organisatie X maar liefst €100.000 aan kosten voor werving, selectie en inwerkperiode.

Productiviteitsverhoging

Met het vitaliteitsprogramma streven we naar een productiviteitsverhoging van 1%. Dit vertaalt zich naar een geschatte toename van €250.000 in de totale productiviteit van Organisatie X per jaar.

3 x een positieve invloed op de bedrijfsresultaten

Naast deze directe kostenbesparingen zijn er andere relevante aspecten om in overweging te nemen:

Een verbeterde medewerkerstevredenheid en betrokkenheid leiden tot hogere klanttevredenheid en klantloyaliteit, wat een positieve invloed heeft op de bedrijfsresultaten;

-Het positieve imago als werkgever vergemakkelijkt het aantrekken van nieuw talent, wat leidt tot een hogere kwaliteit van de werknemers en lagere wervingskosten;

-Door te investeren in de gezondheid van medewerkers zal het toekomstige, langdurend verzuim verminderen omdat medewerkers minder snel chronische ziekten ontwikkelen;

-Verbeterde teamdynamiek en samenwerking resulteren in efficiëntere processen en betere resultaten.

Conclusie ROI
Berekenend naar Return on Investment (ROI), waarbij we de kosten van het vitaliteitsprogramma stellen op €50.000 per jaar, komen we tot de volgende berekening:

ROI = (Kostenbesparingen + Productiviteitsverhoging) / Kosten vitaliteitsprogramma

ROI = (€1.875 + €100.000 + €250.000) / €50.000 = 9,05

Een ROI van 9,05 geeft aan dat de opbrengsten ruim 9 keer hoger zijn dan de investering in het vitaliteitsprogramma. Dit benadrukt nogmaals dat vitaliteit geen kostenpost is, maar een strategische investering die financiële voordelen oplevert voor Organisatie X. Uiteraard is het hiervoor wél van belang dat je de juiste interventies inzet en medewerkers activeert om daadwerkelijk gedragsveranderingen door te voeren. Daarom is precies dit waar we met De Vitaliteitversneller werk van maken.

Dit voorbeeld illustreert de potentiële voordelen van een vitaliteitsprogramma, zowel op financieel als op operationeel niveau. Natuurlijk is deze berekening niet zomaar op elke organisatie te plakken; elk bedrijf is uniek en het is belangrijk om een maatwerk business case op te stellen die past bij de specifieke behoeften en doelstellingen van jouw organisatie.

Vanuit mijn achtergrond als Psycholoog en Vitaloog begrijp ik maar al te goed dat vitaliteit essentieel is voor het succes en de groei van een organisatie. Ik sta klaar om je te ondersteunen bij het ontwikkelen en implementeren van een effectief vitaliteitsprogramma dat resulteert in gezonde, betrokken en productieve medewerkers!

PS: Ben je geïnspireerd geraakt door de vele voordelen van een effectief vitaliteitsprogramma? Wil je graag ontdekken hoe je dit succesvol kunt implementeren in jouw organisatie? Ik bied je graag een gratis kennismakingsgesprek aan waarin we jouw specifieke behoeften en doelen bespreken. Samen kunnen we een maatwerkplan opstellen om de vitaliteit van jouw medewerkers te optimaliseren en de return on investment te maximaliseren. Plan nu je gratis kennismakingsgesprek in en zet de eerste stap naar een gezonde en succesvolle organisatie! Klik hier om een afspraak te plannen.