Gratis webinar:
Vitaliteit als sleutel tot Conflictvaardigheid

Ontdek hoe je ervoor zorgt dat de vlam geen vuur wordt!

Dit webinar heeft inmiddels plaatsgevonden.

Je kan je nog aanmelden!

Dan ontvang je eerst een bevestiging en vlak daarna een mail met de opname en alle bonussen. 

Heb je ooit jezelf afgevraagd hoe vitaliteit en conflicten op de werkvloer met elkaar verweven zijn? Ons aankomende webinar, “Vitaliteit als sleutel tot Conflictvaardigheid”, onthult het verband tussen vitaliteit en conflictbeheersing in een organisatie.

Experts

Dit webinar is een samenwerking tussen Bossche Mediators en VitaliBlij. Tijdens dit interactieve en inspirerende webinar lichten experts Lonneke van Roekel en Petra Schmitz toe wat de kracht is van het voeren van het goede gesprek en het inzicht krijgen in communicatiestijlen om zo te komen tot wederzijds begrip en oplossingen bij arbeidsconflicten. Margot van Hoijdonck deelt praktische inzichten over het opbouwen van een gezonde organisatie met vitale medewerkers. 

Dit webinar is niet bedoeld voor mensen die graag ruzie maken! 

Geldt dit voor jou? Lees dan snel verder.

Wat ga je leren?

 1. Het voorkomen van de VONK: Waarom raken vitale medewerkers minder snel in conflict? Over het belang van preventie en amplitie. Advies hoe je een vitale organisatie bouwt, waardoor de kans op conflicten wordt verkleind. 
 2. Het zien van de VONK: Herken verschillende soorten conflicten en de signalen die wijzen op opkomende conflicten. Hoe vroeger je ingrijpt, hoe gemakkelijker het is om op te lossen.
 3. Reageren op de VONK: Leer conflicten te erkennen en te diagnosticeren, en begrijp de rol van HR, medewerkers en leidinggevenden in conflictregulering.
 4. Inzicht in de VONK: Ontdek hoe mensen vaak hun eigen gedrag en dat van anderen verkeerd inschatten tijdens conflicten. Hoe groot is het probleem nou echt? Hiervoor gebruiken we het Escalatiemodel.
 5. Brandstof voor de VONK: 5 concrete tips effectiever te communiceren en conflicten bespreekbaar te maken.
 6. Het doven van de VONK: Ontdek hoe je gezamenlijk kunt werken aan oplossingen en een eerlijke confrontatie kunt aangaan.
 7. Hulp bij het blussen van de VONK: Verken hulpbronnen en technieken voor conflictoplossing, vitaliteitschecks en workshops.

BONUS: Je ontvangt na afloop van het webinar de opname, een waardevolle PDF met handige tips en adviezen die je direct kan implementeren en een aantrekkelijk aanbod voor een workshop.

Interessant? Meld je dan meteen aan! 

‘Het is gemakkelijk genoeg om kwaad te worden. Maar kwaad zijn op de juiste persoon in de juiste mate, op de juiste tijd, om de juiste reden en op de juiste manier … dat is niet gemakkelijk.’ -Aristoteles

0 +
deelnemers gingen je voor

Voor wie is dit webinar

De materie in dit webinar is vooral relevant voor:

 • HR-managers en andere HR-professionals
 • Arbo-artsen
 • Managers
 • Directieleden
 • Andere professionals die vanuit hun rol te maken hebben met arbeidsconflicten en/of invloed hebben op het welzijn en ontwikkeling van medewerkers 

Meld je nu aan voor dit niet-te-missen webinar en neem de eerste stap naar een vitale en bloeiende organisatie, waarbij verstorende conflicten verleden tijd zijn.

Zorg ervoor dat je erbij bent, want de ruimte is beperkt en de vraag is hoog. Mis deze kans niet om te leren van de ervaringsdeskundigen in het vakgebied!

Er is plek voor slechts 100 deelnemers!

Mis deze kans niet om een ondersteunende en harmonieuze werkplek te creëren. Registreer je nu voor ons gratis webinar “Vitaliteit als sleutel tot Conflictvaardigheid” en help je organisatie te floreren.

Vol is vol! Meld je snel aan voordat het te laat is. 

Dit gratis webinar wordt je aangeboden door 3 experts in de vakgebieden vitaliteit en mediation:

Bossche Mediators: Lonneke van Roekel en Petra Schmitz
Lonneke en Petra zijn gecertificeerde mediators en hebben jarenlange ervaring in conflictbemiddeling. Zij bieden deskundige en professionele begeleiding in de richting van werkbare en duurzame oplossingen. Zij hebben door hun kennis en ervaring snel inzicht in het conflict waardoor zij begrijpen wat de knelpunten zijn. Hierdoor is een oplossing eerder bereikt.

Lonneke van Roekel

Conflictenaanpak en mediation heb ik altijd ervaren als een proces van ‘stroming’. Vanuit de, soms negatieve, persoonlijke emotie en beleving, samen bespreken wat ieders onderliggende (gedeelde) waarden zijn. Daarna dát noodzakelijke gesprek voeren om meer begrip te krijgen en de verschillen van inzicht te aanvaarden. Dan ontstaat er ruimte in de hoofden en kan er gesproken worden over een gezamenlijke, gewenste oplossing.

Ik help organisaties en professionals om een (ernstige) conflictsituatie aan te pakken. Door samen met hen te kijken naar wat hen op dat punt heeft gebracht en daarna hoe zij daar, met de juiste hulp, zelf weer uit kunnen komen. De focus bij mediation ligt op het bespreken van gedrag, communicatie en relatie (zakelijk-privé).

Petra Schmitz

Ik geloof dat mediation een bijdrage kan leveren aan een snelle oplossing van een conflict. Door met elkaar in gesprek te gaan, ontstaat er begrip. Men voelt zich gehoord en erkend. Hierdoor komt de oplossing van het conflict dichterbij. Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn om een conflict op te lossen. Als je maar open staat om samen naar een oplossing te zoeken die voor beide partijen werkt.

Ik ben altijd nieuwsgierig naar waarom mensen in een conflict zitten. Er zit namelijk altijd meer achter dan iemand denkt. Ik ontrafel dit graag samen met de partijen tijdens de mediation.

Los moeilijke dingen op als ze nog gemakkelijk zijn. Pak grote dingen aan als ze nog klein zijn. (Tao Te Ching, geschrift van het taoïsme, Chinese filosofie.)

VitaliBlij: Margot van Hoijdonck MSc

Als Vitaloog en Psycholoog heb ik inmiddels tientallen organisaties (o.a. DHL, Defensie, MKB Brandstof, Efteling) geholpen bij de vitaliteit op hun werkvloer.

Ik heb gezien wat de succesfactoren zijn van succesvolle organisaties die oog hebben voor het welzijn van hun personeel. En wat voor effect dat heeft op verzuim, verloop én conflictsituaties. Helaas heb ik ook gezien wat de valkuilen en beperkingen zijn.

Deze ervaringen heb ik gebundeld voor dit webinar, zodat jij direct de eerste stap kan zetten naar een integrale aanpak voor meer vitaliteit waar medewerkers en directie enthousiast aan deelnemen. Hoe pak je dat aan, wat zijn de valkuilen en hoe zorg je voor optimale performance en groei door vitaliteit? Ik neem je mee tijdens dit webinar. 

We verwelkomen je heel graag bij ons gratis webinar (500+ enthousiaste deelnemers hebben eerder meegedaan). Zien we jou ook op 28 november?

Deze deelnemers gingen je voor:

Dagen
Uren
Minuten
Seconden