Edith Bosch en Martijn Smit: beter samenwerken door naar jezelf te kijken

Vitaliteit op de werkvloer: het centrale thema van mijn VitaliBlij Podcast. Hoe creëer je een werkomgeving die verbondenheid, blijdschap en energie voortbrengt? Hierover ga ik in gesprek met experts uit het veld. HR Professionals, bedrijfseigenaren en leidinggevenden vertellen over hun eigen aanpak en ervaringen. 

Abonneer je ook op mijn podcast via Spotify of iTunes!

Edith Bosch is Nederlands succesvolste judoka. Ook is zij bekend als winnaar van Expeditie Robinson. Tegenwoordig runt zij Aywe met haar compagnon Martijn Smit. Zij helpen teams en organisaties om het beste uit zichzelf te halen. Niet door naar de ander te kijken, maar juist naar binnen te keren. Martijn was de coach van Edith. Dat maakt dit dubbelinterview heel bijzonder want we bespreken het proces wat Edith zelf doorliep met Martijn als coach:

  • hoe Edith alles had maar toch niet gelukkig was;
  • liever ongelukkig met een gouden plak of gelukkig met een zilveren medaille?;
  • de moed die nodig was om de bekende aanpak (nog harder trainen) los te laten;
  • je emoties onderzoeken: een beerput of pot met goud?;
  • waarom zij niet geloven in tips en trucs bij stress;
  • hoe om te gaan met die verschrikkelijke baas die juist een cadeau blijkt te zijn.

Dit gesprek met Edith en Martijn is erg inspirerend, zeker als je het gevoel hebt ‘vast te zitten’ of als je omstandigheden even niet meewerken. De podcast is te vinden via alle reguliere kanalen waaronder Spotify (klik hier om direct naar de VitaliBlij Podcast op Spotify te gaan). In de podcast verwijs ik naar De Vitaliteitversneller. Hiermee help ik organisaties om zelf een vitaliteitsplan te maken op basis van mijn stappenplan. Meer weten en kennismaken? Klik op deze link