De Vitaliteitversneller

DE HR-TOOL DIE JOUW ORGANISATIE INZETBARE, BLIJE EN PRODUCTIEVE WERKNEMERS OPLEVERT

Wanneer je deze pagina bezoekt, begrijp jij waarschijnlijk dat blije, vitale medewerkers een positief effect hebben op jouw organisatie. Denk aan voordelen als minder ziekteverzuim en een verhoogde productiviteit. Misschien zit je wel met vragen over hoe je een vitale werkomgeving creëert. Begrijpelijk, maar daar is een oplossing voor. Met mijn aanpak realiseer jij als HR-professional, directeur of manager een werkvloer vol met blije en productieve mensen!  

Volg De Vitaliteitversneller en aan het einde van het traject heb jij succesvol jouw maatwerk vitaliteitsaanpak gecreëerd met draagvlak van de medewerkers en directie van jouw organisatie!

Om jouw vitale uitdaging te bespreken

Onderschat vitaliteit niet

Vitaliteit draait om de fysieke en mentale gesteldheid van mensen. Helaas is het daar op de werkvloer slecht mee gesteld. In de eerste periode van 2023 was er sprake van een toename in ziekteverzuim van maar liefst 50%. Het ziekteverzuim steeg daarna door tot 5%, het hoogste percentage in ruim 20 jaar. Jij als HR-professional, manager of directeur droomt juist van een werkvloer vol met blije en gezonde werknemers die dag in dag uit de beste versie van zichzelf zijn. Daarom heb jij wellicht dit al geprobeerd:

 • een eenmalige workshop over gezonde voeding organiseren
 • met het hele kantoor sporten
 • een tafeltennistafel neerzetten
 • een rijkgevulde fruitmand plaatsen bij het koffiezetapparaat of op de lunchtafel

Natuurlijk moedig ik dit soort initiatieven aan. Alleen dit zijn slechts losse flodders en het zet geen zoden aan de dijk. Kortom, het gewenste resultaat blijft uit. Toch? Dan is het nu tijd voor doelgerichte actie!

Je zit nergens aan vast

Margot leert je op inspirerende wijze over onder andere vitaliteit en aanpak, gedragsverandering, vitaliteit in coronatijd, hoe te komen tot het beoogde resultaat en structurele borging in je organisatie.

Wegkijken is zo 2023…

De Vitaliteitversneller is geschikt voor de HR-professional, directeur of manager die zich nu daadkrachtig en effectief wil inzetten voor het welzijn van zijn of haar mensen op de werkvloer. 

Werk zes maanden aan een vitaliteitsplan, waarmee jij zorgt voor productievere, blije en gezonde werknemers, waaraan zij ook daadwerkelijk willen meedoen!

Volg het programma met verschillende online trainingen, 1:1 coaching en persoonlijk advies om je medewerkers vitaal te krijgen en ook te houden! Je volgt de GROW Methode, de methode waar ik zelf ook dagelijks mee werk.

Wat je krijgt:

 • Individueel intakegesprek
 • 6x individuele coaching sessie van 60 minuten 
 • 6 maanden toegang tot online leeromgeving met videomodules, werkboeken en achtergrondinformatie 
 • 6 maanden accountability en focus door de persoonlijke begeleiding van Margot
 • In de kennisbank kun jij terecht voor artikelen, onderzoeken, feiten & cijfers, deze wordt continu ge-update  
 • GRATIS toegang tot alle andere evenementen en content van VitaliBlij met totale waarde van ruim € 1.000,- zoals Vitaal Verbinden (intervisie) en De Vitale Werkdag (livedag) 
 • Elke week, 6 maanden lang, feedback op je acties en vragen

Aan het eind van dit traject heb jij een succesvol maatwerk vitaliteitsplan opgezet waaraan medewerkers willen meedoen en met draagvlak van jouw directie. Zo creëer jij blije, energieke medewerkers die het beste uit zichzelf en elkaar willen en vooral kunnen halen!

Jouw investering in de De Vitaliteitversneller bedraagt eenmalig 4850,- EUR ex btw. Het resultaat is minder verzuim, minder ongewenst verloop en meer energie bij de medewerkers in jouw organisatie. Nu en in de toekomst. 

Deze investering is natuurlijk een lachertje in vergelijking tot wat het je oplevert, want medewerkers met minder verzuim, meer productiviteit en meer energie zorgen voor een bedrijf dat dus kan floreren door haar vitale medewerkers. Als organisatie word je woest aantrekkelijk voor (nieuwe) klanten en medewerkers. Bovendien verdien je deze investering heel snel terug, want een zieke medewerker kost gemiddeld € 250,- tot € 400,- per dag. Bij een burn-out gaat het al gauw om 90 verzuimdagen. Deze kostenpost van € 30.000,- (of meer) is te voorkomen door De Vitaliteitversneller. De investering hiervoor bedraagt slecht 4850,- EUR (ex btw).

Margot is één van de meest bevlogen en kundige mensen op het gebied van vitaliteit. Van wetenschappelijk onderbouwde achtergrond tot praktische inbedding in de organisatie: bij Margot ben je in goede handen.

De Vitaliteitsversneller is er voor..

De Vitaliteitversneller is geschikt voor de:

 • HR-professional…
 • Arbo- / verzuimspecialist… 
 • Learning & Development adviseur…

…die zich nu daadkrachtig en effectief wil inzetten voor het welzijn van zijn of haar mensen op de werkvloer. 

Zie het verschil

Voor het realiseren van een werkvloer vol met vitale werknemers heb je altijd 3 keuzes:

Optie 1: Doe het zelf

✅ Je bouwt kennis en ervaring op binnen de eigen organisatie

❌ Het kost zeeën van tijd (en geld) om kennis op te doen, waardoor het lang duurt voor je daadwerkelijk tot actie overgaat

❌ Frustraties en ongemak

❌ Minimaal resultaat

Optie 2: De Vitaliteitversneller

✅ Voordeligste optie (4850,- EUR voor 6 maanden)

✅ Effectief aan de slag, doordat je direct aan de slag gaat met een bewezen stappenplan

✅ Krijg handvatten om te werken aan vitaliteit. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst

✅ Integrale aanpak met kennis van eigen organisatie aangevuld door externe expertise van vitaliteit

✅ Focus & commitment door wekelijks contact en maandelijkse coaching 

✅ Je hoeft het niet alleen te doen, je kan altijd terugvallen op een expert

Optie 3: het inhuren van een interim-adviseur

 

✅ Effectief aan de slag

✅ Frisse blik van een externe die snel doorziet welke acties nodig zijn

❌Kost al gauw € 1.000,- per dag

❌ Wanneer de interimmer vertrekt, ontbreekt het jou aan kennis om de juiste koers te varen

❌ Geen waarborging van het resultaat

Ontdekken of De Vitaliteitversneller passend is voor jouw organisatie? Klik hieronder op “Ja, beginnen!” en plan een vrijblijvende kennismaking. 

De feiten zijn schokkend…

Twijfel jij nog over de urgentie van vitale medewerkers? Nou, na deze feitjes niet meer…

 • Vitale mensen voelen zich meer bevlogen. Bevlogen medewerkers zetten graag een stap extra voor je organisatie. Zij zijn meer geïnspireerd en betrokken dan niet-vitale medewerkers. Echter, slechts 12 procent van de Nederlandse beroepsbevolking is bevlogen! 

 • Een langdurig zieke medewerker kost ruim anderhalf keer meer dan organisaties denken. Men gaat uit van gemiddeld 143 euro per dag, maar in werkelijkheid kost een zieke medewerker dagelijks 250 euro, oplopend tot maar liefst 400 euro. Daarmee schat 71% van de organisaties de verzuimkosten te laag in.

 • Bij werknemers die regelmatig bewegen en gezond eten daalt het ziekteverzuim gemiddeld met 27 procent.

 • Uit een onderzoek van TNO uit november 2022 blijkt dat 17 procent van de beroepsbevolking in Nederland burn-out klachten en symptomen ervaart (1,8% meer dan het jaar ervoor). 

 • Hetzelfde TNO-onderzoek laat zien dan 37 procent van de werknemers werkstress als reden geeft voor verzuim. 42 procent van alle werknemers vindt dat er maatregelen nodig zijn tegen werkstress.
 • Werknemers verzuimden in 2021 in totaal 11 miljoen dagen met werkstress als reden voor het verzuim. Dit is een stijging van 1,4 miljoen dagen t.o.v. 2020. 

Nu snap jij sowieso dat vitaliteit geen kostenpost is, maar een investering in je medewerkers en dus in je organisatie. Maar deze cijfers laten zien dat niets doen anno 2023 echt geen optie meer is! 

Referenties van klanten

Zij ervaren iedere dag het voordeel van vitale medewerkers! Wanneer sluit jij aan?

Wat fijn om met je samen te werken Margot!


Secrid investeert graag in haar medewerkers, we bieden daarom veel aan wat de vitaliteit bevordert. Maar wát bieden we en wat levert dit op? Dankzij het doorlopen van de Vitaliteitversneller hebben we dit mooi in kaart kunnen brengen om het zo zichtbaarder en beter vindbaar te maken voor onze collega's. Dankjewel!


Fantastisch werk Margot!
Als Vitaliteitsadviseurs voor de RvdK hebben wij Margot betrokken bij het maken van een plan om vitaliteit (meer) op de kaart te zetten binnen te RvdK. Margot heeft ons geadviseerd en gecoacht op haar eigen unieke wijze. Met haar deskundige blik en enthousiaste persoonlijkheid brengt ze precies wat nodig is! In de sessies hebben we samengewerkt, waarbij de regie bij ons lag en Margot telkens weer aansloot bij wat wij nodig hadden. Middels de Vitaliteitversneller, de coachingssessies en allerlei interessante vragen en uitdagende opdrachten heeft Margot ons geholpen een gedegen plan te maken. Met een door Margot gevulde rugzak van kennis, inzichten en vaardigheden voelen we ons nu voldoende onderlegd om zelfstandig het plan verder te gaan uitwerken/uitvoeren.
Leonie van Alst
Raad voor de Kinderbescherming

Deze aanpak past ons
Als organisatie waren wij op zoek naar expertise om ons te helpen bij het optimaliseren van onze vitaliteit. Met hulp van Margot en De Vitaliteitversneller is het ons gelukt om de omslag van eenmalig naar duurzaam te maken. Samen met een team van energieke koplopers zijn wij bezig om Jan van Goyen nog vitaler te maken. De Vitaliteitversneller zorgt voor een aanpak op de langere termijn. Het is een aanpak die bij ons past als organisatie, waar het MT volledig achter staat en waar wij na afronding van het traject zelfstandig mee verder zijn gegaan.

De coaching calls waren altijd inspirerend en motiverend! De bijbehorende opdrachten in het werkboek heb ik ervaren als een soort van routebeschrijving om naar het hogere doel toe te werken.

Ik kijk terug op een fijne en leerzame samenwerking met Margot!
Daphne van der Eng - de Ruijter
HR adviseur Medisch Centrum Jan van Goyen
De Vitaliteitversneller zorgt voor een aanpak op de langere termijn.
Margot leverde een bijdrage aan een werkomgeving waarin medewerkers zich gesteund en gestimuleerd voelen om zich gelukkig, energiek en fit te voelen
Click Here
Vorige slide
Volgende slide

Waardevolle bijdrage
Onze organisatie heeft vitaliteit hoog in het vaandel staan. Daar levert Margot een waardevolle bijdrage aan. Zij leerde ons het gesprek aan te gaan en open te staan voor onderliggende zorgen.

Iedereen kan investeren in vitaliteit met Margot
Onze organisatie investeert in vitaliteit op de werkvloer en Margot verzorgde dit traject.

Nu denk je natuurlijk dat vitaliteit alleen maar is voor bedrijven met veel werkdruk, hoge verwachtingen en prestatiecultuur. Nee, iedereen kan investeren in Vitaliteit. Je investeert in het welzijn van jouw medewerkers. Margot helpt je!


Inspirerend en leerzaam
Margot leert je op inspirerende wijze over onder andere vitaliteit en aanpak, gedragsverandering, vitaliteit in coronatijd, hoe te komen tot het beoogde resultaat en structurele borging in je organisatie.

Zo leverde zij een bijdrage aan een werkomgeving waarin medewerkers zich gesteund en gestimuleerd voelen om zich gelukkig, energiek en fit te voelen. Vanuit directie en medewerkers voelde ik het enthousiasme voor dit programma.
Shakeh Schilder Spel ​
Teamleider HR-advies bij Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI)​
Een concreet en gericht plan
Na al een cursus Vitaliteit en Duurzame Inzetbaarheid te hebben gevolgd, wilde ik eigenlijk nog meer weten over dit onderwerp. Zo ben ik bij Margot terecht gekomen en heb ik De Vitaliteitversneller bij haar gevolgd. En dit was precies naar waar ik nog op zoek was. Een praktische opleiding waar ik wat ik leerde meteen kon toepassen.

Mijn doel was om een gericht plan op te kunnen stellen. En dat is gelukt!

De persoonlijke begeleiding van Margot was de kers op de taart. Waar ik ook tegenaan liep, ik kon bij haar terecht. Ze stelt de juiste vragen, is persoonlijk en liet mij dingen zelf inzien. Door deze aanpak heb ik het programma met ongelooflijk veel plezier doorlopen en hebben wij hierdoor een concrete aanpak om vitaliteit binnen MKB Brandstof een plek te geven.

Bedankt voor alles Margot!
Wendy Smit
HR Adviseur Organisatie & Talent bij MKB Brandstof

Prioriteren en implementeren
Ik heb bij Margot De Vitaliteitversneller gevolgd. Tijdens dit traject heeft Margot mij geholpen bij het stellen van prioriteiten bij het implementeren van het thema vitaliteit. Door dit traject heb ik meer beeld gekregen van wat vitaliteit allemaal inhoudt en hoe je dit het best kan implementeren. Het was een super mooi traject met goede praktische ondersteuning van Margot. Een aanrader!

Samen naar blije, gemotiveerde en productieve medewerkers!

Als Vitaloog® en Psycholoog hielp ik al tientallen organisaties en honderden medewerkers bij de vitaliteit op hun werkvloer. Zij maakten zich namelijk terecht zorgen over vitaliteit. Ben jij nu ook toe aan een oplossing? Plan dan direct een gesprek met mij in.

Samen kijken wij of De Vitaliteitversneller geschikt voor jou is of dat ik jou op een andere manier kan helpen.

FAQ: de meestgestelde vragen op een rij

Plan een vrijblijvende kennismaking met Margot en als er een match is, plan je jouw startmoment. Er is een beperkt aantal van 2 plekken per maand beschikbaar voor nieuwe klanten, zodat je veel persoonlijke aandacht krijgt. Heb je interesse, plan dan snel een kennismakingsgesprek.

De doorlooptijd is 6 maanden. In deze periode implementeren we een vitaliteitsprogramma waarmee de medewerkers meteen van start gaan én ontwikkelen we een vervolg hierop in de vorm van een jaarplan. 

Dit is een individueel programma waarbij je de online trainingsmodules op eigen tijd en tempo volgt. Je bepaalt dus zelf wanneer je de videomodules doorloopt en de opdrachten maakt. 

Voor de online coachingsessies maken we steeds een passende afspraak, deze vinden eens per maand plaats. Indien gewenst, maken we een opname van de coachingsessies zodat je deze kan terug kijken. 

… je niet weet of het wat voor jou is?

…je bang bent dat je hiervoor geen draagvlak hebt vanuit jouw directie?

…je niet weet hoe je het intern moet “verkopen”? 

…de kosten mogelijk een drempel vormen? 

Ook als je twijfelt, ben je van harte welkom voor een kennismakingsgesprek. Samen bespreken we dan welke uitdagingen je ervaart m.b.t. vitaliteit en gaan we na of de De Vitaliteitversneller geschikt is voor jou en je organisatie. Er is alle ruimte om je twijfels en vragen aan mij voor te leggen tijdens dit gesprek en je hoeft niets direct te beslissen. 

Wil je mij liever eerst je twijfel/vraag voorleggen? Mail mij dan via contact@vitaliblij.nl.

Ja, mits je met focus en consistentie de modules volgt, de opdrachten uitvoert en erbij bent tijdens de maandelijkse coaching.

De Vitaliteitversneller is bedoeld voor HR-generalisten en HR-specialisten zoals arbo-/verzuim-/preventie adviseurs. Professionals die vanuit hun rol impact kunnen maken wat betreft de groei van medewerkers en organisatie, als daar nog niet of niet succesvol aan vitaliteit wordt gewerkt.

Werk je als directeur, manager of eigenaar dan ben je ook van harte welkom voor een kennismakingsgesprek; we bespreken dan samen wie van jouw medewerkers De Vitaliteitversneller gaat volgen en welke rol jij speelt bij de ontwikkeling naar een vitale organisatie. 

Twijfel je of De Vitaliteitversneller bij jou en jouw organisatie past? Plan een kennismakingsgesprek om dit samen te bespreken. 

Door de maandelijkse persoonlijke coaching en wekelijkse feedback krijg je 1-op-1 aandacht en support. Dat is ook de reden dat er beperkt plek is voor nieuwe deelnemers (2 per maand). 

De individuele begeleiding vindt plaats naast de uitgebreide online videomodules met werkboeken en praktische opdrachten. Het mag dan wel een online programma zijn, dit betekent dus zeker niet dat het onpersoonlijk is. 

Jazeker, op tal van websites! Google is your best friend ;-).  Alleen hier ontbreekt de bewezen GROW-methodiek. Je krijgt misschien de informatie, maar wordt vervolgens aan je lot overgelaten bij het implementeren ervan in jouw organisatie.

Mijn naam is Margot van Hoijdonck MSc. Ik ben de oprichter van VitaliBlij en ontwikkelaar van De Vitaliteitversneller. Psycholoog (Master Universiteit van Tilburg) en Vitaloog® (Post-hbo Vitacademie).

Inmiddels heb ik tientallen organisaties en honderden medewerkers geholpen bij de vitaliteit op hun werkvloer. Dat is wat ik het allerliefste doe, omdat ik zie dat er nog zoveel kennis en kunde te verspreiden is over vitaliteit. Voor mij is er niets leukers dan expertise vergaren en doorgeven!

Bij het begeleiden van organisaties heb ik gezien wat de succesfactoren zijn van organisaties die oog hebben voor het welzijn van hun personeel. Helaas heb ik ook gezien wat de valkuilen en beperkingen zijn. 

Deze ervaringen heb ik, samen met mijn kennis en tools, gebundeld in dit online coachingsprogramma, zodat jij direct de stappen kan gaan zetten om te komen tot een vitaliteitsaanpak waar medewerkers en directie wél aan meedoen. 

Ik verwelkom je heel graag in dit 1-op-1 coachingstraject om samen werk te maken van vitaliteit! 

Heb je een andere vraag? Stuur mij dan even een mailtje: contact@vitaliblij.nl, dan zorg ik binnen 24 uur (op werkdagen) voor een antwoord op jouw vraag.

Jazeker! Via de goudgele knoppen op deze pagina plan je eenvoudig een kennismaking met mij in.

100% vrijblijvend