De Vitaliteitversneller

Naar blije en productieve werknemers

De Vitaliteitversneller:

het 1-op-1 coachingstraject dat je blije en productieve werknemers oplevert

Wanneer je deze pagina bezoekt, begrijp jij waarschijnlijk dat blije, vitale medewerkers een positief effect hebben op jouw organisatie. Denk aan voordelen als minder ziekteverzuim en een verhoogde productiviteit. Misschien zit je wel met vragen over hoe je een vitale werkomgeving creëert. Begrijpelijk, maar daar is een oplossing voor. Met mijn aanpak realiseer jij als HR-professional, directeur of manager een werkvloer vol met enthousiaste en productieve mensen!  

Volg De Vitaliteitversneller en aan het einde van het traject heb jij succesvol jouw maatwerk vitaliteitsaanpak gecreëerd met draagvlak van de medewerkers en directie van jouw organisatie!

Dit is helemaal vrijblijvend

Onderschat vitaliteit niet

Vitaliteit draait om de fysieke en mentale gesteldheid van mensen. Helaas is het daar op de werkvloer slecht mee gesteld. In de eerste periode van 2022 was er sprake van een toename in ziekteverzuim van maar liefst 50%. Jij als HR-professional, manager of directeur droomt juist van een werkvloer vol met blije en gezonde werknemers die dag in dag uit de beste versie van zichzelf zijn. Daarom heb jij wellicht dit al geprobeerd:

👩🏼‍🏫 een eenmalige workshop over gezonde voeding organiseren

🤾🏼 met het hele kantoor sporten

🏓 een tafeltennistafel neerzetten

🍐 een rijkgevulde fruitmand plaatsen bij het koffiezetapparaat of op de lunchtafel

Natuurlijk moedig ik dit soort initiatieven aan. Alleen dit zijn slechts losse flodders en het zet geen zoden aan de dijk. Kortom, het gewenste resultaat blijft uit. Toch? Dan is het nu tijd voor doelgerichte actie!

Je zit nergens aan vast

Wegkijken is zo 2021…

De Vitaliteitversneller is geschikt voor de HR-professional, directeur of manager die zich nu daadkrachtig en effectief wil inzetten voor het welzijn van zijn of haar mensen op de werkvloer. 

Werk vier maanden aan een vitaliteitsplan, waarmee jij zorgt voor productievere, blije en gezonde werknemers, waaraan zij ook daadwerkelijk willen meedoen!

Volg het (online) programma met verschillende trainingen, coaching, en persoonlijk advies om je medewerkers vitaal te krijgen en ook te houden! Je volgt de GROW Methode, de methode waar ik zelf ook dagelijks mee werk.

Wat je krijgt:

  • 1x individuele intake van 30 minuten (t.w.v. € 100,-)
  • 4 maanden accountability en focus. In de community kun jij terecht voor advies en feedback (t.w.v. € 650,-)
  • 4 maanden lang, elke week, feedback op je acties en vragen – waarop je 1-op-1 reactie krijgt met jouw organisatie en doelen als uitgangspunt. Vervolgens ontvang je tips ter verbetering en ontvang je aanvullende suggesties. 4 maanden = 16 weken, waarin je steeds heel wat kleine stapje vooruit zet. Waardoor je uiteindelijk, aan het einde van ons traject, een gigantische stap vooruit hebt gezet (t.w.v. 1.000,-)
  • 4 maanden toegang tot online training met videomodules, werkboeken en achtergrondinformatie (t.w.v. € 1.000,-)
  • 4x individuele coaching sessie van 60 minuten (t.w.v. € 1.000,-).

Aan het eind van dit traject heb jij een succesvol maatwerk vitaliteitsplan opgezet waaraan medewerkers willen meedoen en met draagvlak van jouw directie. Zo creëer jij blije, energieke medewerkers die het beste uit zichzelf en elkaar willen en vooral kunnen halen!

Jouw investering in de De Vitaliteitversneller bedraagt eenmalig € 1.950,- ex btw. Het resultaat is minder verzuim, meer productiviteit en meer energie bij de medewerkers in jouw organisatie. Nu en in de toekomst. 

Zie het verschil

Voor het realiseren van een werkvloer vol met vitale werknemers heb je altijd 3 keuzes:

Optie 1: Doe het zelf

✅ Je bouwt kennis en ervaring op binnen de eigen organisatie

❌ Het kost zeeën van tijd om kennis op te doen, waardoor het lang duurt voor je daadwerkelijk tot actie overgaat

❌ Frustraties en ongemak

❌ Minimaal resultaat

Optie 2: De Vitaliteitversneller

✅ Voordeligste optie

✅ Effectief aan de slag, doordat je direct aan de slag gaat met een bewezen stappenplan

✅ Krijg handvatten om te werken aan vitaliteit. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst

✅ Integrale aanpak met kennis van eigen organisatie aangevuld door externe expertise van vitaliteit

✅ Focus & commitment door wekelijks contact en maandelijkse coaching 

✅ Je hoeft het niet alleen te doen, je kan altijd terugvallen op een expert

Optie 3: het inhuren van een interim-adviseur

 

✅ Effectief aan de slag

✅ Frisse blik van een externe die snel doorziet welke acties nodig zijn

❌Kost al gauw € 1.000,- per dag

❌ Wanneer de interimmer vertrekt, ontbreekt het jou aan kennis om de juiste koers te varen

❌ Geen waarborging van het resultaat

Maandelijks is ruimte voor 5 deelnemers om te starten met De Vitaliteitversneller. Er zijn nog 3 plekken beschikbaar voor de eerstvolgende groep. Sluit je aan en ontdek de kracht van vitale werknemers!

De feiten zijn schokkend…

Twijfel jij nog over de urgentie van vitale medewerkers? Nou, na deze feitjes niet meer…

  • Vitale mensen voelen zich meer bevlogen. Bevlogen medewerkers zetten graag een stap extra voor je organisatie. Zij zijn meer geïnspireerd en betrokken dan niet-vitale medewerkers. Echter, slechts 12 procent van de Nederlandse beroepsbevolking is bevlogen! 

  • Een langdurig zieke medewerker kost ruim anderhalf keer meer dan organisaties denken. Men gaat uit van gemiddeld 143 euro per dag, maar in werkelijkheid kost een zieke medewerker dagelijks 250 euro, oplopend tot maar liefst 400 euro. Daarmee schat 71% van de organisaties de verzuimkosten te laag in.

  • Bij werknemers die regelmatig bewegen en gezond eten daalt het ziekteverzuim gemiddeld met 27 procent.

  • Uit een onderzoek van TNO uit maart 2021 blijkt dat 15,2 procent van de beroepsbevolking in Nederland burn-out klachten en symptomen ervaart.

  • Werknemers verzuimden in 2020 9,4 miljoen dagen met werkstress als reden voor het verzuim.

Nu snap jij sowieso dat vitaliteit geen kostenpost is, maar een investering in je medewerkers en dus in je organisatie.

Referenties van klanten

Zij ervaren iedere dag het voordeel van vitale medewerkers! Wanneer sluit jij aan?

5/5
Jeanin Bou Rached
Plaatsvervangend vestigingsdirecteur bij Detentiecentrum Rotterdam

Onze organisatie heeft vitaliteit hoog in het vaandel staan. Daar levert Margot een waardevolle bijdrage aan. Zij leerde ons het gesprek aan te gaan en open te staan voor onderliggende zorgen. 

Shakeh Schilder Spel
Teamleider HR-advies bij Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI)

Margot leert je op inspirerende wijze over onder andere vitaliteit en aanpak, gedragsverandering, vitaliteit in coronatijd, hoe te komen tot het beoogde resultaat en structurele borging in je organisatie. Zo leverde zij een bijdrage aan een werkomgeving waarin medewerkers zich gesteund en gestimuleerd voelen om zich gelukkig, energiek en fit te voelen. Vanuit directie en medewerkers voelde ik het enthousiasme voor dit programma.

Elise Merkx
Projectleider bij KWEEKERS

Onze organisatie investeert in vitaliteit op de werkvloer en Margot verzorgde dit traject.

Nu denk je natuurlijk dat vitaliteit alleen maar is voor bedrijven met veel werkdruk, hoge verwachtingen en prestatiecultuur. Nee, iedereen kan investeren in Vitaliteit. Je investeert in het welzijn van jouw medewerkers. Margot helpt je! 

5/5

Samen naar blije, gemotiveerde en productieve medewerkers!

Als Vitaloog® en Psycholoog hielp ik al tientallen organisaties en honderden medewerkers bij de vitaliteit op hun werkvloer. Zij maakten zich namelijk terecht zorgen over vitaliteit. Ben jij nu ook toe aan een oplossing? Plan dan direct een gesprek met mij in.

Samen kijken wij of De Vitaliteitversneller geschikt voor jou is of dat ik jou op een andere manier kan helpen.

FAQ: de meestgestelde vragen op een rij

Instappen is elke maand mogelijk. Er is een beperkt aantal van 5 plekken per maand beschikbaar, zodat je veel persoonlijke aandacht krijgt. Heb je interesse, plan dan snel een kennismakingsgesprek.

De doorlooptijd is 4 maanden.

Dit is een online programma waarbij je de modules op eigen tijd en tempo kan volgen. Je bepaalt dus zelf wanneer je de videomodules bekijkt en de opdrachten maakt. Voor de coachingsessies plannen we uiteraard wel een moment in onze agenda’s, deze verlopen via Teams. Indien gewenst, maken we een opname van de coachingsessies zodat je deze kan terug kijken. 

Ja, mits je met focus en consistentie de modules volgt, de opdrachten uitvoert en en erbij bent tijdens de maandelijkse coaching.

De Vitaliteitversneller is bedoeld voor HR Professionals (loondienst/interim), (MKB) directeuren/management en Arbo-/verzuim-/preventie adviseurs die vanuit hun rol impact kunnen maken wat betreft de groei van medewerkers en organisatie, waar nog niet of niet succesvol aan vitaliteit wordt gewerkt.

Twijfel je of De Vitaliteitversneller bij jou past? Of ben je directeur en wil je onderzoeken wie van jouw medewerkers het beste kan deelnemen aan De Vitaliteitversneller? Plan een kennismakingsgesprek om dit samen te bespreken. 

Door de maandelijkse persoonlijke coaching en wekelijkse feedback krijg je 1-op-1 aandacht en support. Dat is ook de reden dat er slechts plek is voor 5 deelnemers per maand. 

De individuele begeleiding vindt plaats naast de uitgebreide online videomodules met werkboeken en praktische opdrachten. Het mag dan wel een online programma zijn, dit betekent dus zeker niet dat het onpersoonlijk is. 

Jazeker, op tal van websites! Google is your best friend ;-).  Alleen hier ontbreekt de bewezen GROW-methodiek. Je krijgt misschien de informatie, maar wordt vervolgens aan je lot overgelaten bij het implementeren ervan in jouw organisatie.

Mijn naam is Margot van Hoijdonck MSc. Ik ben de oprichter van VitaliBlij en ontwikkelaar van De Vitaliteitversneller. Psycholoog (Master Universiteit van Tilburg) en Vitaloog® (Post-hbo Vitacademie).

Inmiddels heb ik tientallen organisaties en honderden medewerkers geholpen bij de vitaliteit op hun werkvloer. Dat is wat ik het allerliefste doe, omdat ik zie dat er nog zoveel kennis en kunde te verspreiden is over vitaliteit. Voor mij is er niets leukers dan expertise vergaren en doorgeven!

Bij het begeleiden van organisaties heb ik gezien wat de succesfactoren zijn van organisaties die oog hebben voor het welzijn van hun personeel. Helaas heb ik ook gezien wat de valkuilen en beperkingen zijn. 

Deze ervaringen heb ik, samen met mijn kennis en tools, gebundeld in dit online coachingsprogramma, zodat jij direct de stappen kan gaan zetten om te komen tot een vitaliteitsaanpak waar medewerkers en directie wél aan meedoen. 

Ik verwelkom je heel graag in dit 1-op-1 coachingstraject om samen werk te maken van vitaliteit! 

Heb je een andere vraag? Stuur mij dan even een mailtje: contact@vitaliblij.nl, dan zorg ik binnen 24 uur (op werkdagen) voor een antwoord op jouw vraag.

Jazeker! Via de goudgele knoppen op deze pagina plan je eenvoudig een kennismaking met mij in.

100% vrijblijvend