Coen Pater over positiviteit en verbinding op afstand

Vitaliteit op de werkvloer: het centrale thema van mijn VitaliBlij Podcast. Hoe creëer je een werkomgeving die verbondenheid, blijdschap en energie voortbrengt? Hierover ga ik in gesprek met experts uit het veld. HR Professionals, bedrijfseigenaren en leidinggevenden vertellen over hun eigen aanpak en ervaringen. 

Abonneer je ook op mijn podcast via Spotify of iTunes!

In de aflevering van 14 december 2021 komt Coen Pater, partner bij Corparis, digitaal langs in de VitaliBlij Podcast. Corparis is een organisatie die professionals detacheert in de sectoren wonen en zorg. In die zin waren zij al langer gewend om te verbinden met medewerkers ‘op afstand’. In deze aflevering hebben we het over:

  • de veranderingen die corona teweeg bracht voor Corparis
  • de functie van ambassadeurs bij het ‘binden & boeien’ van nieuwe medewerkers
  • hoe je de ontwikkeling van medewerkers ook in deze bijzondere tijd kan voorzetten
  • ‘besmettelijke emoties’: het belang van verbinding en je omringen met positieve mensen
  • onze inspiratiebronnen
  • inleven in de ander; de key tot plezier en energie in je werk

Coen en ik zijn oud-collega’s dus het plezier zat er meteen in tijdens ons gesprek! Een beetje positieve energie is nooit weg dus ik hoop dat je dat uit deze aflevering haalt. De podcast is te vinden via alle reguliere kanalen waaronder Spotify (klik hier om direct naar de VitaliBlij Podcast op Spotify te gaan).In de podcast verwijs ik naar mijn gratis online training die vanaf 18 januari weer van start gaat: de Vitaliteitscheck-up. Met deze training ga je in 4 weken zelf aan de slag met de vitaliteit bij jou op de werkvloer. Doe je mee? Inschrijven kan via deze aanmeldpagina.

De ruwe transcriptie is hieronder te lezen.

Margot: Welkom bij een nieuwe aflevering van de VitaliBlij Podcast. Deze keer met een hele leuke energieke gast: Coen Pater van Corparis. Wij gaan het hebben over energie, ontwikkeling, over positief blijven, over het boeien en binden van medewerkers. Kortom een hele hoop om te bespreken. Coen, welkom!  Allereerst fijn als jij jezelf even kan voorstellen.

00:00:31
Coen: Maar ik ben naar jouw collega je er een aantal 40 jaar ben ik eigenlijk koopvaarders de mannelijke detacheerder door mn zorg in de woning. Het is een 300 mensen bij ons aan de slag sectoren zorg en woningcorporaties mijn netwerk, niet heel erg in de woningcorporaties al heel lang. We hebben een eigen kantoor met een compliment Amersfoort, een leuke team waar ik mee samenwerken en zijn wel verantwoordelijk zijn medewerkers die de distributie ergens Flevoland en noord Holland aan de slag hebben op verschillende niveaus.

00:01:19
Margot: Ja, mooi in een heel divers, oké zegt, zou wonen en zorg, medewerkers bij jou op kantoor, maar ook overal in het land, om het zo maar te zeggen, die bij klanten voor jullie aan het werk zijn. En nou, daar heb ik natuurlijk wel wat vragen over te stellen, maar waar ik natuurlijk ook heel erg benieuwd naar ben, is: wat betekent het vitaliteit voor jou zelf, voor jou persoonlijk?

00:01:42
Coen: De kwaliteit eigenlijk te weinig. Mij doet lichamelijke vitaliteit en vitaliteit, andere. Je eerste te beginnen. Ja, in totaal geen sportman dus hoe hou ik mezelf van taal? Ja, dat mn live zit? Ja, maar ik zou ook is dat het buiten zijn behandelen, heerlijk in combinatie met van de buitenlucht, maar vooral ook luisteren dan naar podcast, persoonlijke ontwikkeling, dat dat, dat heb ik eigenlijk allemaal dingen sinds 2020, beneden in een andere levenssituatie en dat heeft mij heel veel bracht als het gaat om de lichamelijke kwaliteit. Maar het is natuurlijk ook: ja, hoe zit het tussen de oren? Dat zit sinds bepalen, wat mij betreft doen, dat moet luisteren, maar naar de andere in van inspiratie.

00:02:52
Margot: Ja, ja, dus dat terecht bij en hoe ja, hoe jij zelf in je vel zit en hoe energiek hier voelt en en wat wel mooi is, wat je zegt als veel mensen denken als het gaat over vitaliteit, van, nou, dan moet je supergezond eten. Je moet zes keer per week de magnetron lopen bij wijze van spreken, maar dat hoeft natuurlijk niet lekker bezig zijn, actief zijn, een actief leven met met ook sociaal leven, ja, dat is natuurlijk ook ontzettend belangrijk om.

00:03:21
Coen: Vitale zingt veel meer mensen van gelder maar het lachen op de dag, het ontmoeten van mensen, een paar natuurlijk ook heel erg, die bijvoorbeeld stiekem ongelooflijke ontdekking geworden. Sowieso veel mensen de afgelopen anderhalf jaar hoe hoe dat te organiseren en waarbij nu samen zitten, zit je middenin een hele moeilijke periode voor. Maar heel veel mensen en ik geloof nog steeds dat altijd moet gericht zijn op het zoeken naar naar ontmoeten om u toch zo goed mogelijk te kunnen vinden hoe lastig dat is.

00:04:04
Margot: Ja, het is goed dat je dit zegt, want het is vandaag 29 november twee, daar zit 21 inderdaad net weer volop in de eigen scherp maatregelen. En ja, we zitten met zn allen in een behoorlijke marathon. Dan toch maar even die parallel nog nog erbij te pakken, want dat houdt niet op. En wat jij zegt van ja, dat ontmoeten, dat is zo belangrijk wij bij. Neem je dit gesprek op vier zoen hoe? Hoe doe je dat met collegas met medewerkers, met klanten, hoe? Hoe blijf je die verbinding zoeken en en het ontmoette blijven organiseren?

00:04:38
Coen: Elke keer dus toch zoeken van wat vooral welkom. Ik zit nu ook met jou als iemand, via een al mijn kantoor. Daar ben ik niet alleen de zorgen dat we op basis van elkaar kunnen werken, een bepaald zo ongelooflijk plezier in het succes van ons, van ons werk.

00:05:02
Margot: Mmm.

00:05:03
Coen: We erg tegen het thuiswerken aangelopen vorig jaar kijken hoe doe natuurlijk daar hoe ingewikkeld is geweest van mezelf, maar natuurlijk ook voor de rest van de PI het meer dan komt er voorzieningen aan het begin van de dag elkaar even spreken, want hoe is de stemming natuurlijk daarnaast ook moeten doen voor ons werk? Ik zag er op een gegeven moment wel french betreft elke dag weer dat regime van van meegeren wat we zelf bedacht hebben. Ik wil eigenlijk dat dat dan, daar wil ik doorbreken, dus ik maakt er nu in één keer per week moment, want.

00:05:50
Margot: Wij liepen dan tegen aankomen: wat was het? Hè, want je zegt, we hebben iets bedacht eigenlijk om de connectie met elkaar in stand te houden, maar dat was toch een wat knellend gezien epic.

00:06:01
Coen: Wij vinden het heel belangrijk om iedereen toch elke dag even te zien te horen. Hoe is het met met een medewerker, met je collega en ja, dat dat maar elke dag dat je hebt niet allemaal zo melden als je kan, niet altijd wel actie door jongens spreken, met elkaar gaan.

00:06:22
Margot: Precies.

00:06:23
Coen: En als ik kijk, is het voor ons door werkdagen te worden, door doordat één keer per week te doen en de rest van het moment van de week zoeken bij elkaar wel weer op het zijn het scherm, maar zorgen dat het kantoor bestaat, met een afstand werken natuurlijk, en ik zie gewoon het verschil tussen vorig jaar was en hoe het nu gaat. Ik denk echt dat er veel meer plezier wordt, veel meer gelachen en ja, mijn les is toch wel afgelopen jaar geweest. Is het vooral zn informele momenten die bepalen hoe iemand in zn vel via het scherm afspreken op een bepaald tijdstip is zo georganiseerd, staat gepland. Hè, dus het gaat juist om een informele ontmoetingen die waar je kan zien hoe het echt iemand laat.

00:07:24
Margot: Ja, het klinkt inderdaad van nou, morgen om tien uur. Dan moet ik met om hun sores gaat zitten vertellen waar het waar het knelt terwijl dat is natuurlijk ook niet hoe het ging. Ja, toen we met zn allen ook gewoon op kantoor rondliepen stap die ook op binnen op het moment dat dat nodig.

00:07:41
Coen: Anders is dat is echt een groot verschil dat we meemaken. Een tussenvorm stuk moet dus niet elke dag de samenstelling van wel eens gisteren. Toch de kans hebben we elkaar wel te zien.

00:08:00
Margot: Ja, mooi, ja, Coen, is. Het is mooi om te horen dat jullie, dr. Eigenlijk op een heel pragmatische manier mee omgaan als ik dat zo hoog en inderdaad het ja, het faciliteren dat men elkaar kan blijven ontmoeten, ehm. Ik kan me voorstellen dat het beste uitdaging is geweest, ook de afgelopen anderhalf.

00:08:21
Coen: Ja.

00:08:23
Margot: Ja, niet alleen die verbinding tot stand te brengen en te houden, maar ook mensen aangehaakt te blijven laten blijven, waarbij je organisatie en dan hebben jullie ook nog eens te maken met eigenlijk twee goed bij je hebt, zeg maar de mensen die je natuurlijk detacheert waar je klanten, die dus sowieso wel op afstand zaten en je hebt je eigen personeel tussen aanhalingstekens om maar even met die laatste groep te beginnen. Of misschien zit er geen onderscheid in, hoor, maar binnen een boeien. Hoe pakken jullie?

00:08:52
Coen: Is er was een hele grote uitdaging. Ik denk dat heel veel organisaties daarmee struggelen in ons geval zijn er heel erg gaan zoeken dan dat mensen het heel erg leuk vinden om met elkaar te zien, een kennis te delen. Daar hebben we voordat we hebben gewoon altijd veel georganiseerd en is plaatste zich natuurlijk nu veel meer online. Ja.

00:09:20
Margot: Ja.

00:09:21
Coen: Als ik daarbij was, dan ben ik er toch altijd weer heel enthousiast van, weet je dat er toch op individuele manier iets verzinnen voor mensen via het scherm, maar ook met een interessant onderwerp konden komen. Met inspreken op zn collega die iets vertellen over zijn of haar opdracht. Maar ook op een quiz zag ik dat er veel georganiseert kijk je allemaal allemaal prima, hoor, maar het het echt concreet mekaar zien. Dat was natuurlijk niet te doen en dat bleek ook wel toe, een maand terug in oktober, om feest te organiseren. Voor onze mensen mocht nog ehm.

00:10:04
Margot: Meer.

00:10:04
Coen: Ja, hoe geweldig dat is! Als mensen elkaar ontmoeten en keihard lachen en denken, doe jij dat over wat mij, dan kun je misschien helpen, hé, dus het netwerken. Wat natuurlijke wijze, dan komt het ontstond en dan dan merk je pas wat je gemist hebt.

00:10:23
Margot: Ja, dat is het natuurlijk. Ook alles kan online en en je doet je best, magere haalt het eigenlijk nooit echt.

00:10:31
Coen: Ja, dat is voor onze mensen ook regelmatig iets, iets opgestuurd met iets leuks van ja, maar vergeet niet, dus we missen jou ook gewoon. Dus ik denk dat dat is geweest wat heel veel andere organisaties ook gedaan het afgelopen jaar, maar wij waren wij geen uitzondering.

00:10:53
Margot: Mmm.

00:10:54
Coen: Ja, dus ik, ik ben trots op wat er dan wel is gebeurd, hoor maar.

00:11:02
Margot: Is het ook de de? Ja, het is ook zoeken, denk ik, van wat werkt bij onze mensen.

00:11:09
Coen: Vond ik zelf, is het feit dat de mensen na maart vorig jaar bij bij zijn gaan werken. Die kennen die rol van werkgever eigenlijk helemaal niet zo goed. Ons, onze cultuur of DNA moet dat, ja, dat daar kwam er helemaal niet zo goed doet, ligt bij de mensen nog wel eens van dichtbij zin, ja, ja, ja, maar mijn kennis natuurlijk alleen de cultuur bij een opdracht geven, maar minder bij die van ons en eh. Toen dacht ik: ja, daar ligt voor onze taak om hem ook bij te houden.

00:11:45
Margot: Ja, want voor mijn beeld: hoe deden jullie dat? Voel corona tijd, want de mensen waar je het nu over hebt, die komen dan bij jullie natuurlijk in dienst, maar werken feitelijk bij een opdrachtgever, dus bij een andere organisatie. Dus ik kan me voorstellen dat het stukje verbinding en het binnen een boeien van deze mensen dat dat was, denk ik, misschien nog wel een uitdaging. Dus wat, wat, wat deden jullie voorheen en wat zijn jullie anders gaat?

00:12:11
Coen: We zijn gaan doen de laatste twee jaar, onder andere dat al medewerkers die wij hebben gebracht, hebben een eigen ambassadeur. We zeggen: dat is iemand die een collega die wat langer dan bij het werkt en wat langer in het kan zit, dus eigenlijk een coach voor onze medewerkers, want zeggen mijn zit in een opdracht. We kunnen ze die persoon dan benaderen en dat was natuurlijk veel makkelijker te organiseren met een een informele bijeenkomst of een afspraak in een cafe of bij een klant zelf. Dat is natuurlijk niet online zijn, wel, ja, het laatste half jaar gewoon wat makkelijker geworden. Doe tocht, te proberen om fysieke afspraken te maken en dat mensen, want dat is technisch.

00:13:03
Margot: Je.

00:13:03
Coen: Veel meer energie los komt. Mensen vinden het heel fijn om iemand te zien, om te spreken en weer een goeie energie te krijgen om vooruit te kunnen. Jullie een opdracht dus dat. Dat is een middel. Wat we hebben gedaan en het tweede is dat we een periodiek kennis cafés organiseren is een individuele omgeving. Of op kantoor. Als iemand een gezellig café in Amsterdam, collegas bij elkaar brengen om klanten iets vertellen over het interessant project wat gedaan wordt, waarbij ook onze medewerkers zelf kunnen zeggen wat ze allemaal doen. Vertellen. Prachtig is dan de afgelopen tijd, want dat dat veel met ook die is geworden, dus er staan cameras in zon omgeving vanuit drie posities ook bekijken is thuis zon kennis bijeenkomst kunnen organiseren. Interactie is er dan nu ook in die zin heeft een ontzettend veel gebracht in innovatie kwamen innovatie.

00:14:13
Margot: Ja, want dat hadden we van tevoren met ze allemaal niet kunnen bedenken dat de cameras opgesteld zouden worden en dat mensen thuis meekijken en ja maakt het natuurlijk ook veel makkelijker, soms juist wel, om ergens bij te zijn als je niet eerst anderhalf uur wij spreken in de auto moet naar Amsterdam of Amersfoort.

00:14:30
Coen: Ik denk dat dat de winst van de afgelopen anderhalf jaar door het bedrijf dadelijk en en en daarin denkt nou echt een vlucht dan.

00:14:40
Margot: Ja, zeker, en en ik denk ook hè, je hebt natuurlijk een rol als werkgever. Maar goed, je bent ook partner binnen het bedrijf. Coup paar is ja, dat zullen we niet het makkelijke tijden zijn geweest, niet op zn minst natuurlijk ook wel spannend. Hoe was dat voor jezelf? Hoe ben je daarmee om?

00:14:58
Coen: Nou, ik dacht eerlijk gezegd dat in het begin van het gebeurt dat iedereen zn mensen op zn handen in het op hem. Ja, de wereld stond even stil, maar dat ja ook opdrachten.

00:15:14
Margot: Maar eigenlijk.

00:15:15
Coen: Per maand, maand, en dat komt omdat de sectoren waar wij actief zijn eigenlijk niet zo ongelooflijk sportmarkt namelijk zorg, uiteraard maar wat ik doe, woningcorporaties dr volop door, sterker nog, het is alleen maar toegenomen werkt en daarbij. Er zijn onze mensen nodig en denkt daarbij bijvoorbeeld aan en je ziet in de wijken dus de duurzame plaatsvinden, nieuwbouw opgeleverd. Maar ik denk ook aan de toename van sociaal beheer in de wijken. Mensen zaten er zitten veel meer ligt op elkaar, dat levert het meer overlast op om dat goed te begeleiden. Wij worden, de medewerkers is bij ons hebben ingezet, dus het was een korte periode dat dat was dan wat gaat gebeuren. Maar ja, ja, pakt het gewoon heel erg positief uit, omdat het gewoon sectoren zijn die in de belangstelling staan, die beweging.

00:16:22
Margot: Ja, ja, nou, ja, dat is natuurlijk heel prettig dat je die ze me even dat rambo mensen daarna weer vol gas doel kon eigenlijk. Maar ik kon je ook zeggen van ja, de juist in die sectoren gebeurt zo veel. Dus het vraagstuk veel voor jullie medewerkers. Op jullie website lees ik ook dat ontwikkeling één van de allerbelangrijkste zaken is, hè die jullie mensen willen meegeven ja, en dan kan ik me ook voorstellen dat dat er worden, dus andere eisen gesteld aan mensen en dan ga je mensen ook in begeleiden. Maar ja, je kan ze niet meer even naar een klasje sturen of in een trainingszaal een middag bij elkaar zitten. Dus het stuk ontwikkeling, hoe? Ja, hoe geef je dat nu bijvoorbeeld?

00:17:05
Coen: Nou toch wel deels via het scherm ehm. Maar we hebben de afgelopen tijd ook gelukkig groepen bij elkaar gehaald met een docent als er een bepaald onderwerp, ja, ik ik, ik ben nu ook met de collegas van nadenken: hoe kunnen we dit live te organiseren? Met met daar de regelgeving, die drie. Maar er wordt inderdaad meer van mensen gevraagd. Het werk wordt simpelweg complexer ik ben wel geïnteresseerd van oké, dan was blijft doen, echt mensen werken. De processen worden natuurlijk geautomatiseerd, langer aan de gang. Maar ik zie je met een hoog tempo gebeuren bij de financien bedrijfsvoering, ja, en wij zitten er aan de een kans, leefbaarheid en aan de vastgoed onderhouds kant. Ja, en dat is in zon situatie te automatiseren de mensen die contact hebben met bewoners, dat wordt dan ook alleen maar complexer en er wordt veel mondiger er is al heel wat aan de hand. Als naast hem ook de situatie is en ik merk je dat bij onze opdrachtgevers nu heel erg de vraag is van waar zijn wij nou dan? Toch waren beperken bij ons nu en al die alles komt binnen bij bij bij onze klanten, op een gegeven moment, woningcorporatie die moet echt zeggen van mijn hoe de goede woningen daardoor we alles aan. Maar dan moeten veel meer gebruik maken van het netwerk dat om ons heen staat, de zorg, gemeentepolitie en alle andere zorgen, mensen, de wijken? Ja, dat vraagt dus echt heel veel leiderschap. Regievoering van onze mensen, wat ze wel dat ze niet pakken ook niet, geldt voor netwerk, onderhoud, relatiebeheer vertonen met kunnen vaststellen. Ik vind dat verbinden. Dat is alleen maar toegenomen.

00:19:21
Margot: Ja, dus dat is natuurlijk uitstekend werk. Mensen, werk, ja, en de mensen niet. Tomaat, die daar zo ook belangrijk is, is het dan ook weer hebt over verbindingen in contact onderhouden met elkaar. En ja, ik kan me ook voorstellen dat in juli werken de mensen die je zoekt, zeg maar ja, die moeten daarin ook wel een bepaald talenten hebben. Hè, los van dat je mensen kan helpen, in ontwikkeling is, is talent, management in die zin bij jullie ook een speerpunt of selectief mensen. Toch Peru, hè, want dat is om dan lintje nog te maken naar vitaliteit. Ehm, er wordt natuurlijk ook wel ik zei het al van die marathon je appel eten en zo superbelangrijk voor voor vitaliteit. Maar ik denk, hoe vitaal ben je als je met buikpijn naar je werk gaat, omdat je het niet leuk vindt of omdat je denkt: o help, vandaag moet ik hier die burenruzies en en ik krijg ik het gezeik en dat kan ik niet aan, dus heb ik heel veel stress. Ik denk dat werk zo een belangrijk onderdeel is van ons leven en en dat bepaalt dus ook voor een heel deal hoe fit en vitaal je je voelt. Dus je je triggert mij door doordat je benoemd en dan ben ik benieuwd: kun je mensen daarin vooraf vol selecteren of of heb je tools om mensen hun talenten en hun drijfveren te in te laten zien en juist daar gebruik van te maken.

00:20:41
Coen: Ja, dat is zoals bij ons gaat altijd natuurlijk jeugd, het buikgevoel ja, dat is de eerste. Waar waren we ontdekken? Pinken we dat iemand goed zou kunnen. Maar we moeten verder kijken. Dus ja, we hebben een drietal DNA elementen bij s avonds. Mogelijkheid is heel dominant. Wij hebben we dan weer gevat in een drietal kernwaarden ik wens je kiest, professioneel en persoonlijk. Vooral een teken van persoonlijk vind ik zo mooi, want daar kun je niet zo mij opvang. Dus ja, je persoonlijkheid is zon cruciaal in hoe je de andere tegemoettreedt en verbindt en daarmee resultaat te haalt. En daar gaan we echt al langer door te kijken van juist een echt niet goed bij ons past om de beleggers daar meerdere gesprek stom te organiseren, iemand echt daadwerkelijk bij ons in dienst en dan komt.

00:21:50
Margot: Om het maar.

00:21:51
Coen: We gaan niet over één nacht, zeg je.

00:21:55
Margot: Nee, en ik denk ook om teleurstellingen aan de achterkant te voorkomen, hè, want ja, op het moment dat iemand niet bij je past en en een klant verwacht wel natuurlijk een bepaald persoonlijkheid, vier jullie, ja, dan dan moet dat jammer, maar ook voor die persoon zelf vond. Ik denk toch op het moment dat iets niet helemaal past, ja, ga je ook nooit het beste voor jezelf kunnen laten zien.

00:22:15
Coen: Ik ben er wordt veel verwacht van. Het is natuurlijk een externe medewerker die een team terechtkomt en dat is anders dan iemand in vaste dienst, dus in zon groep om. Dus ja, wij moeten mensen echt goed begeleiden. Ja, hoe is dat dan als externe daar anders lag te zijn? Je mag wat meer agenda stellen, zijn, dingen benoemen, bespreekbaar maken, confronteren, maar het is wel de toon die de muziek maakt. Hoe zeg je dat? Dat vind ik heel interessant als ik met mijn collega in het land in gesprek ben. Waar loop je tegen aan? Wat kun je daar volgens mij een meerwaarde te laten zien?

00:22:57
Margot: Ja precies, en dan is het toch naar de de PI van persoonlijk, die eigenlijk overal weer terug in in in.

00:23:05
Coen: Spreekt mij erg aan.

00:23:08
Margot: Ja, dat snap ik, en de andere kernwaarden zijn die ook. Nou, ik denk ook belangrijk, pro, actief in professioneel.

00:23:16
Coen: In ons systeem rationeel betekent onder andere dat natuurlijk ook echt opstelt als als als externe medewerker in een team maar ook weer een meerwaarde te bieden als team klaagt onveilig over dat het allemaal niet zo gaat. In de organisatie is een professioneel genoeg moeten zijn om toch dat verschil te maken, er anders naar te kijken. Je moet gewoon.

00:23:44
Margot: En dat op.

00:23:46
Coen: Uiteraard ja, kijk, het is inderdaad, dat is natuurlijk wel, je bent natuurlijk niet bij mijn taak uit gevraagd, natuurlijk breder kijkt van wat er in omgeving gebeurt en daarna ook na handelt. Maar als je daar met mensen in gesprek bent en en daarin helpt, begeleidt het zou mooi zienswijze en en daar ben ik dus nog trots dat dat jarenlang een opdrachtgever, samenwerking komt toch steeds bij ons terugkomen om daar mogen helpen door flexibele project. Een prachtig!

00:24:24
Margot: Ja, dat is driekwart, ik waarvoor je doet, denk ik, dat je met elkaar mooie verstandhoudingen samenwerkingen opbouwt en heel toevallig bij weet die keuken, dat stukje energie dat dat voor jou belangrijk is. Je zei het al, we zijn oud, collegas altijd als we elkaar spreken dan dan gaat het los. Moet zo zeker maar energie ehm en we zijn er ook wel eens tegen elkaar, want dat zit m ook heel erg in het ja, in het opzoeken van mensen die energie geven en en precies wat je nu zegt, niet het het klagen en en wijzen met de vingertje mijzelf niks doen, ehm, ja en ik kan me voorstellen je noemde het al even DNA van Gogh paar, is het stukje energie veerkracht tonen? Ja, ik denk dat daar ook een enorm beroep is gedaan de afgelopen maanden voor jou, maar ook uw collegas en en ja, hoe zie jij dat? Want want want ik zet, je kan je wel eens heel positief persoon. Maar het is eigenlijk was het moment waarop je denkt van: nou, ik heb geen zin in ofzo hoe hoe is dat daar?

00:25:26
Coen: Ik werk hier als ondernemer bij koopvaarders ja, dat geeft, dat geeft mijn energie anders wat ik doe samen met het team, ja, dat een bepaalde autonomie en vrijheid op doet, het erg spoor oh om, ik vind het heel erg is dan een medewerkster, je hebt het hart te wachten kunnen worden, dat dat verlicht het hoofd dan als het alleen maar heel strak georganiseerd en ja, ja, ja, zon gepland de agenda is. Maar het werk is heel erg goed en belangrijk. Maar het moet ook gewoon goed te dragen zijn. Dus blijf thuiskomt, ehm, die werken, ook mensen die die geen zin hebben, met een bepaalde dynamiek en lijkt me wel eens het staan, maar ook met alleen zijn, die ergens tegen aan lopen. En als het dan worden dat ze toch bestrijdt om dat op het werk te vertellen waar ze mee zitten, ik denk ik, ja, dat is dan is er toch een bepaalde mate van vertrouwen en ontspanning om dat te kunnen zeggen. Ja, wat je Siemens, wat je bent en daar houden de heel erg dan.

00:26:44
Margot: Niet iets voor iets?

00:26:45
Coen: Voor safety wat wat je gaat opbreken dat gaat niet op een gegeven moment.

00:26:53
Margot: Nee, hoor ik dat ook. Het is doen wat je zegt, zeker wat je doet en en daarin open, sfeer en cultuur. Dat is misschien ook wel, hè waar waar een vitaliteit dan te weten wat je eigenlijk of van hé, ja, je moet ook natuurlijk, fysiek is belangrijk, maar mentaal minstens zo zeker ook in de organisatie als nu vier.

00:27:11
Coen: Dat vinden we heel belangrijk. Daarbij hoort kennis delen, zo sociale momenten met het hele bedrijf iets kunnen doen. Ik heb verteld dat we dat doen en hoe bevrijdend dat werkt. Als mensen in elkaar kunnen spreken en heb ik vertrouwen, het komt echt wel weer goed. Dit is natuurlijk ook weer terug geworden dan wat we hadden. Maar goed, hij heeft stip op het nieuwe jaar dat patenteren beter zal gaan worden, ja, wat makkelijker dan voor de andere, maar toch blijft het zeggen.

00:27:54
Margot: Ja en en daarin kan je andere natuurlijk positief beïnvloeden. En en met elkaar bedoel, emoties zijn besmettelijk, hè, dus negatieve emoties. Er zijn besmettelijk. Als je ergens binnenkomt waar al drie ziet bij mensen zitten, ja, dan dan ga je dat ook voelen. Maar andersom is het ook wat je zegt. Als gelach, gehoord en er is ontspanning, ja, dan neem je andere daar ook mee. Natuurlijk kan me voorstellen dat dat ook een succesfactor is voor jullie, die energie in het positieve en maar gewoon lekker door blijven gaan met elkaar en en doen wat.

00:28:30
Coen: Het is ik besef dat dat, dat er heel erg naar mij, maar de rest van mn collegas wordt gekeken van: ja, als je als je kijkt, dan krijg je dat ook bij wijze spreken sip terug, besef je goed wat je uitzendt, dat je wat je zegt.

00:28:47
Margot: Ja, zeker niet je, ja, snap ik, he. En wat hebben jullie gedaan? Je noemde natuurlijk al door de online kennis cafés en nu dingen per post naar iedereen, zn thuisadres gestuurd. Maar als je kijkt naar vitaliteit, ja, hoe hebben jullie dat nog meer gestimuleerd in die afgelopen maanden? Begin juist vitaliteit natuurlijk ook, zo belooft.

00:29:11
Coen: Is de is dus echt wel al jaren betrokken bij de vier mijl van Groningen? Gaat hardlopen, evenementen in de stad, en dat is iets wat we echt van hebben. We al jaren zorgt voor sponsoring en voor een een groep collegas die die iemands zwarte t shirt. Dan de vier mijl van Groningen, Haarlem, Groningen en dat, ja, dat zijn toch weer een collega, de momenten waarop je weer in het kader van vitaliteit ontmoeten aan het einde van zon hardlopen, even het moment van de borrel bij een partij informele weer. Nou, dat willen we een aantal blijven organiseren, omdat het leuk is. Het is, je bent heel erg. Ik denk dat het goed is dat met die ruimte krijgen om via de werkgever daaraan mee te kunnen doen.

00:30:07
Margot: Voorbeeld, absoluut, dat dat is ook is, is ook een signaal. Wat je natuurlijk daarmee uitstraalt en wat je net zei voorafgaand aan dit gesprek is bijvoorbeeld nu de sportscholen om vijf uur dicht moeten, dat je ook echt wel zeggen van joh, ik ga overdag dan maar een keertje sporten en een regel het verder met je werk. Maar dat jullie dat ook proactief uitstralen hè, ook al is het misschien omgeschreven voelt iedereen die vrijheid om het boek, dat je project.

00:30:35
Coen: Meneer, geeft dat vertrouwen en en en die ruimte en misschien dat je dan inderdaad natuurlijk keertje wat wat doet, omdat je daar behoefte aan om dat te compenseren. Maar ik vind het een beetje ruimte geeft voor hun vitaliteit. Zo ontzettend belangrijk. Of een keertje stopt, omdat ik nog zin heb om het daglicht een stuk bewandelen je moet maar wat. Maar ja, ik vind het heel belangrijk: luisteren naar wat die medewerker belangrijk vindt om zich goed of.

00:31:06
Margot: Ja, precies, en hoe organiseer jullie dat, want ik kan me voorstellen dat natuurlijk hr of of jullie als als leiding bezig zijn met activiteiten te ontplooien en te organiseren, en tegelijkertijd wat je zegt: ja, hoe blijf je aansluiting vinden bij wat nou die medewerker nodig heeft? Hebben jullie ja, bel je mensen op of heb je iets daarin georganiseerd?

00:31:33
Coen: Bij die ambassadeur ook dat ik net dat de medewerker, die dus een aantal uren per week sta, je gemaakt om anderen te begeleiden. Die heeft een hele belangrijke rol hierin de andere ook te enthousiasmeren je moet ook zelf te organiseren. Als wij een bepaald kenniscafé organiseer, je een thema recht, is er een grote stap, nieuwbouwproject verzin maar iets, dan is het boek alleen. Gaan ze de taak om andere daarbij betrekken, op vragen of jezelf, dr. Ook maar rol willen spelen. Dus dat is niet alleen vanuit ons zelf, maar het ligt ook heel erg vanuit de mensen die het land ook zelf actief zijn, niet alleen aan aan moet, niet alleen naar onze hangt.

00:32:16
Margot: Nee, niet dat dat jullie feestje is en ja, uiteindelijk doe je het natuurlijk voor die andere. Ja en en hoe, ja? Weet je dat ze tegen je belangrijk? Om de behoefte te te kennen? Is dat ook iets wat via die op mn services wordt opgehaald? Of hoe leef jij?

00:32:34
Coen: Echt opgehaald van waar? Wat zn themas die en die graag zouden willen, willen we spreken, dus ik vind het ook mooi dat dat ook meer vanuit het land wordt opgehaald. In het mooie is dat wij vanuit ons netwerk een bijdrage kunnen leveren in het aantal contactpersonen die wij kennen, die daar ook mee helpen, maar ik vond het echt uit de medewerkers het land opgehaald. Zo moet het ook anders dan worden opgelegd. Het gevoel hebt dat dat moet zijn.

00:33:05
Margot: Is het in die zin, hè, dat is altijd ook de de de vraag: weet je wel: van waar? Waar kan eigen regie van medewerkers starten? Wanneer is het vrijblijvend? Wordt verplicht? Ja, vrijblijvend is fijn, maar niet dat dat mensen denken. Nou, ik doe nergens mee, of tenminste verplicht is prima of of naar hoe even alle door mekaar. Maar ik denk inderdaad dat je zegt van verplicht is niet de de manier, maar je wil wel dat mensen erbij zijn en dat is dus iets wat via de ambassadeur gaat, maar misschien.

00:33:39
Coen: Nu is dat dat hun eigen academie hebben. Academie zetten voor alle medewerkers, over kunnen ze zelf.

00:33:47
Margot: Kiezen.

00:33:47
Coen: Nou, wat is de opleiding wilt doen wij allemaal in heeft een vrijblijvend karakter. Iedereen ontwikkelt zich op zn eigen manier. Immers, er is die we wel voor alle medewerkers verplicht. Natuurlijk zwaar, maar dat was wel een vaste inplannen dat noemen wij. Ik ben mijn. Dat gaat heel anders dan oké. Ik ga nu aan de slag bij een koophuis pu stellingen dan op, maar dat betekent dat je een stuk zelfkennis moet hebben. Wil ik dan hoe, hoe hoe verloopt? Profileer ik mij op een plezierige manier en dan denk ik mee met die opdracht geven. Wij moeten daar is een hele leuke training, waar we op een hele poos feedback op komt. Maar voor de rest is t storm dat allemaal zelf uit te kiezen. Voor onze eigen academie. Ja, dat is een heel mooi product voor onze eigen mensen.

00:34:46
Margot: Doen wat nodig is, ook voor jezelf vinden. Als het goed is, als als de juiste mensen geselecteerd zijn volgens jullie kernwaarden dan dan hebben mensen daar zelf ook wel trekken in, als ik dat zo hoog mee om.

00:34:57
Coen: Steeds is het van belang: als je bij ons werk moet je gericht zijn op ontwikkelen.

00:35:02
Margot: Geef je.

00:35:03
Coen: Energie brengt je verder.

00:35:07
Margot: Precies dat, ja, dat is ook zo mooi, denk ik, van van vitaliteit in brede zin. We vonden het woord als je die energie hebt, ja, dan wil je ook die extra stap zetten voor jezelf, voor je bedrijf, voor de opdrachtgever waar je ziet ja, en daar krijg je ook weer energie uit. Dus dan dan is die cirkel.

00:35:23
Coen: Geeft aan dat je ziet dat daar een iemand aan de andere kant van de tafel zit, dat staat dat dat, ja, dat dat geeft ook aan een goed gevoel. En wat ik prachtig vinden ze het ook, omdat dat vitale medewerker zich opstelt dat mensen ook weer helemaal voor hele interessante nieuwe projecten of is het klussen toegespeeld krijgt.

00:35:48
Margot: Ja, precies dat is dan. Dan hoef je niet te beperken tot de lijntjes lopen, maar.

00:35:53
Coen: Nee, het gaat om echt iets en dan gaat de opdrachtgever meedenken van goh zijn blij met die persoon van ja, dan dit nog maar wellicht liggen. Kun je daar wat mee zou. Ja brengt iets verder en het is echt super omdat op dat te zien. Maar maar dat is natuurlijk ook niet marketing, het is ga je, het is daarom wat mee, denk.

00:36:21
Margot: Het is echt een win, win win situatie. Op die manier denk ik want ik ben ik nog even benieuwd naar ben is hij had het al even aan dat je een voorbeeld rommel hebt natuurlijk of dat er in ieder geval wordt gekeken binnen het bedrijf. Logisch ook als als één van de partners, maar dat betekent denk ik ook dat je altijd weer een soort van voorop moet gaan in in de strijd en in je eigen persoonlijke ontwikkeling. En heb jij zelf bepaalde inspiratiebronnen naar wie ik graag kijkt of luistert of of of boeken van leest, juist ook om je eigen ontwikkeling daarin steeds weer te stimuleren.

00:36:57
Coen: Ontstoken begonnen in het luisteren naar een inspirerende sprekers maar ik vind het ook heel erg fijn om met een aantal mensen van sparen waar ik mee mee mee worstel en hoe zou ik doen? En de belangrijkste daar van is mijn eigen compagnon, waar ik mijn eigen kantoor hiermee maar je hebt in Amersfoort. Het is heel bijzonder, want ja, als je kan aankijken, weten hoe laat het is en ik dacht dat dat. Dat is echt nodig. Ja, het is het lezen, leren van opdrachtgevers en hoe doe je dat? Nou? Wat? Wat? Wat maakt dat jij deze keuzes maakt en daar leer ik heel lang. Dus het is een zo breed palet aan. Ja, ik wil ze voor mezelf om te kunnen ontwikkelen. Dus ja, maar ik sta open voor.

00:37:58
Margot: Ja, zijn er een bepaalde boeken ook toe of wat dan ook, waarvan? Je zegt: nou, die, die hebben mij weer even die nieuwe inspiratie of energie.

00:38:08
Coen: Je kunt zelf de podcast van benen, daar zitten interessante. Dat was dus dan ben je probeert, maar ook over ja, stemgebruik hoe breng je informatie over? Dus de podcast is ook mag m na interessante podcast die ik zou aanbesteden waarin verschillende mensen uit de media, uit de politiek, nou ja, het bedrijfsleven, worden geïnterviewd. Maar over hoe breng je dat niet. Informatie over is heel specifiek. Dit, maar weet. Je stem is sowieso ontzettend belangrijk.

00:38:50
Margot: Ja.

00:38:51
Coen: Dus ja, weet je, ik noem maar even geworden, NOC is interessant. Je de aanbieding, hebben we de basis, dus er is veel te veel te luisteren.

00:39:02
Margot: Ja, absoluut, en het is natuurlijk wel Judith zegt, besef ik me voor jou, zelfs in Peru tijd of misschien wel ondanks het feit is er ook zoveel, zijn er zoveel manieren waarop je jezelf kan ontwikkelen? Het hoeft niet altijd dat, zeg maar formele leren te zijn wat we op school doen of wordt je inderdaad via een academy doet. Maar het is juist ook niet, hoor, ik denk ik, je eigen volgen van hé, wat vind ik interessant of waar loop ik tegen aan wat? Waar kan ik me ook wat meer in verdiepen? Om meer, ja, ik ken, is om te doen, voor mijn werk en dan denk ik, ja, het licht op straat, bijna letterlijk, de podcast, de artikelen op internet, YouTube, filmpjes dus dat is denk ik ook, ja, omdat het zo belangrijk is per één juli. Bedrijf, besef ook weer van oh, ja, het is, het is ook gewoon leuk om op zoek te gaan van hé, waar moet ik nou blij van? En dan kan ze iets specifieks als die stem. Ik moet er natuurlijk nog even, ik had ‘m al een keer opgeschreven je bij die te geven. Waar denk jij juist iets specifieks kan soms ook zo lekker zijn, even ergens helemaal induiken dat toe gaan passen. En en dan kun je ook weer naar het volgende, want dat is mijn grote risico, moet ik eerlijk zeggen: ik vind alles leuk en alles interessant en ik lees drie boeken tegelijk, dus dat is ook ook wel soms weer even begrenzen snap je wat ik bedoel in alles wat er is?

00:40:20
Coen: Hoe begint jij jezelf dan als je bij het geïnteresseerd bent?

00:40:25
Margot: Ja, dat is dat is never ending story zou ik bijna zeker, maar ik, ik probeer wel altijd te kijken van oké, waar ben ik op dit moment nu mee bezig en wat kan ik daarvoor doen? Om om mezelf in dat kleine stukje te ontwikkelen, dus die stempelt kast waar jij het over hebt, dat zou voor mij nu bijvoorbeeld een hele goede zijn, omdat ik nu heel met deze podcast bezig bent, met podcast, interviews, ik eh, nou ja, ik ben in die zin altijd wel in voor persoonlijke ontwikkeling en vindt het heel veel mensen een inspirerend. Maar ik heb inmiddels ook wel een paar mensen ontdekt, waarvan ik denk twee, drie mensen, dan denk ik: ja, als jullie het zeker of als jullie een nieuw boek uitbrengen dat wil ik lezen en en de rest is optioneel was ik toch je vrije tijd heb. Wat ik dan niet zo snel, maar je hebt, maar het is ook bedoeld, dus daar natuurlijk wel heel bewust ook keuzes maken van. Wie vind ik dan echt inspirerend en welke onderwerpen brengen? Maar nu zijn er verder. Ik, ja, ik ben ontzettend te spreken over Michael pilarczyk in zijn leven, je mooiste leven, podcast zijn boeken. Ik ben een keer naar zon zon weekend geweest, wat ongelukkig genoeg live konden, dus dat vond ik fantastisch. Richard, toilet, een oersterk, ik zie je knikken bekend. Nou de man die wat mij betreft minister van Volksgezondheid mag worden in een volgend kabinet met nou ja, met toch echt wel ook een verfrissende kijk, denk ik, ook hoe onze leefstijl eigenlijk in deze moderne tijd, ja zo onder druk staat en wat we daarin kunnen doen om onszelf en ons immuunsysteem gezond te houden. Dus ja, ik vind het echt fantastisch wat hij doet. Dus dat zijn denk ik, op dit moment wel de twee belangrijkste, met het risico dat ik nu natuurlijk iemand vergeet, ja, maar dat wat ik dan later denken, oh potverdorie die altijd bij je moet, dit lijstje maar dit, dit zijn twee mensen waar ik in principe alles van lezen en beluisteren.

00:42:24
Coen: Het is een computerchip ja kinderen vroeger natuurlijk ook niet zegt van Veronica, van tmf en en die niet gemaakt heeft. Naar ja, personal coach geloof ik vooral dat boek, maar als die mindset is dat ik.

00:42:41
Margot: Ontzettend goed!

00:42:42
Coen: En ik kreeg ik onlangs dat je je bent als je denkt die geen uitgaven, die ligt aan mn klaar om om te gaan, dus dat is zeker een persoonlijke, interessant vind.

00:42:58
Margot: Ja, mooi en en wat je zegt, dat is dat heeft mij zo enorm beïnvloed van ja, je kwam er eigenlijk zelf bedenken hoe je het leven vormgeeft en alles wat je doet en wat je bedenkt. Dat is ook ooit maar ja ingeprent geweest of of dat kan je weer veranderen. En op het moment dat je je eigen denken veranderd kom, kom je buitenwereld ook vooral en dat klinkt toch voor sommige mensen misschien heel zweverig maar het is eigenlijk bijvoorbeeld Kofi, ook zo iemand, de zeven eigenschappen van effectief leiderschap. Die is ook quiz, pro, actief en bedenken waar je heen wil, wat is je eind toe? En 100 daarna. En de cirkels van invloed en betrokkenheid ja, je kan worden enorm beïnvloed door van alles en nog wat, en dat is het weer buiten, wat op dit moment natuurlijk koud en nat is, waar je misschien een beetje depressief van hoe kan worden. Maar je hebt er toch geen wij op. Maar het, de cirkel van invloed ligt in. Oké, welke kleren trek je zodat je je warm aankleedt en ja, dat is brand, een lekke kaarsje binnen en maakt daarin gezellig en zo dat je het voor jezelf zo goed geregeld. Ja, ik denk dat dat zo waardevol is, ook juist in deze tijden, om positief te blijven denken en te kijken naar wat kan Bill, wat ja, wat volgens mij ook heel sterk zit die over?

00:44:16
Coen: Dat verhaal van co, van jezelf, treffend van waar heb je invloed op? Denkt u dat de steeds dezelfde? Dat geeft rust als je denkt, je hebt geen invloed op wat er gebeurt. Dus dan laat ik echt vergaan waarin ik vroeger wil je echt veel meer, daar druk over maakt of zelfs wakker, lag het ons minder.

00:44:34
Margot: Mmm.

00:44:35
Coen: Kopie junior, je hebt ook nog een boek geschreven over de kracht van vertrouwen, en dat is ook zo mooi als dat er is wat dat doet, met met jezelf, maar ook met die mensen met wie je samenwerkt. Waar ga je echt? Maar groei is prachtig, dan moet je.

00:44:53
Margot: Ja, dat is absoluut. Zijn er bepaalde zaken waarvan jij zegt, of misschien één ding waarvan je zegt, ook in dit kader van? Ja, daar ben ik zo ongelooflijk trots op, dat we dat binnen een paar is, op deze manier doen of voor mekaar hebben gekregen, juist misschien in deze moeilijke tijd of misschien juist in zn algemeenheid.

00:45:11
Coen: Nou, ik vind het onvoorspelbaar, soms zo interessant wat voor ons oplevert nou, voorbeeld daarvan is dat ding op me af te komen. Ik denk: ja, hoe kom het bij ons? Ja, ik heb gehoord dat prettige samenwerking met jou kopen of met een collega. Ja, dan kun je kijken wat voor mij zou kunnen doen. Dus het is de verbinding dan ontstaat. Maar daar ben ik heel trots op. Dat heeft ons geen windeieren gelegd. We zijn heel druk met marketing, website, ET cetera maar eigenlijk gaat ook gewoon het informele contacten via via. Dat vind ik nog steeds zo eigen sterke visie. Hoe dat tot ons komt, moet je zelf, maar ook iedereen die die binnen komt, daar eens werkt, die daar een bijdrage levert. Dat vind ik zo mooi en alles wat ik niet doen, probeert te doen, van hoe zou nou zelfs we willen worden, prima, meer toch te verplaatsen in de andere kant op tafel, wat ze aan mij een goed gevoel geeft. Zo probeer ik te handelen. Ja, dat is precies wat we daar in de mogen doen, de afgelopen jaren nog helpen, hopelijk mogen blijven doen, denk ik. Dat is te gek.

00:46:42
Margot: Ja, kijk, als je en dan zit je met een hele grote glimlach en dat is denk ik ook. Ja, als je eens lol in hebt, dan gaat het, maar wij spreken.

00:46:51
Coen: Zelf geen zelf al energie is misschien een open deur, maar mensen we hebben daar moeite mee bezig kun je misschien niet direct kunt geven dat precies te ontdekken, en dat is ook niet zon gekke als. Het is alleen maar om jij gebeurt. Maar ja, het komt echt op, toch wel weer goed.

00:47:11
Margot: Ja, dat je jezelf voorgehouden en dus elke dag even zoeken van oké, waar kon ik vandaag het plezier vinden, hè toch als ik?

00:47:19
Coen: Juist wel.

00:47:22
Margot: Ja, dat dat is heerlijk en dat straal je ook uit en dat, zoals gezegd, dat beïnvloedt ook de mensen om je heen, denk ik, en vice versa zijn er. Ik denk dat we in ieder geval hebben besproken over binnen en boeien en vertrouwen en plezier en en het persoonlijke contact en hoe jullie dat organiseren. Ja, zelf vind ik het gewoon heel leuk om met deze podcast juist ook organisaties als die voor jullie ja als het ware een podium te geven of in het zonnetje te zetten, omdat ik denk: ja, als het overal zo zou gaan, dan zou de wereldser een stuk vitale en en blijer en energie voor uitzien. Dus ja, heel erg, dank je wel voor alle inzichten die omzet meegegeven en en is er tot slot iets waarvan je zegt: hoe? Ja, dat zou ik nog willen meegeven aan mensen die luisteren naar de podcast, zelf, misschien bezig zijn als als leidinggevende bedrijf zijn of haar eigen professional om de vitaliteit van werknemers te bevorderen, de blijdschap en energie met elkaar in stand te houden. Praktische tip.

00:48:29
Coen: Of of iets voor onschuld eigenlijk, wat ik net gezegd, dat vind ik mezelf heel dominant. Hoe zou je zelf benaderd willen worden en dat gaat zo verder. Dat past niet alleen tussen rol als leidinggevende medewerker, maar ook als je bijvoorbeeld met een vriend of vriendin, een familielid of in de winkel iets aanschaft dus wat je uitzendt hoe zij denkt nou voor die ontvangen. Hoe zou je zelf de maanden? Als je daar sterkst bewust van bent, geeft dat heel veel inzicht over ja, hoe je dan op een prettige manier tegemoet kan. Tweede.

00:49:14
Margot: En dat maakt het contact.

00:49:15
Coen: Dus ben ik van elkaar.

00:49:17
Margot: Ja, ja, ja, absoluut ja wordt je geeft, krijg je terug over het algemeen niet goed.

00:49:24
Coen: Een mooie, mooie oneliners echt als een bus!

00:49:28
Margot: Het is echt wel, het is en ik denk ook dat we dat juist in deze tijd zo ontzettend nodig hebben, dat ook blijven zien. En en en dan bedoel ik niet alleen zien, maar ook letterlijk, zie je als mens en met alles wat we doen en niet op de manier zoals jij het nu beschrijft, dat dat dat bewustzijn, dat is mooi om dat mee te nemen in het dagelijks contact. En ja, of of dat nou inderdaad doen binnen de organisatie of naar een klant.

00:49:55
Coen: Het is echt iets generiek maar het geeft mij niet als je pas start, ontgaan dat ook weer een andere collegas mee. Ja, we hebben gesprekken over hoe zou je het zelf willen willen zien te worden?

00:50:09
Margot: Ja goede vraag. Ik denk als degene die luistert naar de podcast aflevering zichzelf dat ook afvraagt, dan geeft dat vast ook weer heel mooie inzichten. Ik vond het heel leuk, inspirerend gesprek, Coen, dank je wel daarvoor. Ik hoop ook dat andere mensen gaan genieten van dit gesprek, hier hun eigen inspiratie natuurlijk ook uit halen. En wat ik de luisteraars zelf nog wil meegeven buiten al deze mooie inside stories van jou, is dat op het moment dat ze zelf aan de slag wil gaan met vitaliteit binnen hun organisatie ik natuurlijk van alles organiseer op dit gebied. Waaronder ook een gratis online training. Die gaat van start op 18 januari 2022 en heet de Vitaliteitscheck-up. Die is echt bedoeld om de eerste stappen te zetten en meer te gaan doen dan alleen een groene smoothie aanbieden en bootcampen met z’n allen. Voor wie zich afvraagt: hoe kan ik dat aanpakken? Hoe kan ik ook mijn directie daarin meenemen? Dus voor degenen die dit hoort en denkt: hé, daar wil ik mee aan de slag, kijkt vooral op mijn website vitaliblij.nl.

00:51:26
Coen: Helemaal goed.

00:51:27
Margot: Voor nu heel erg dank je wel, Coen, en heel graag tot ziens!