Meld je nu aan voor de gratis Vitaliteitscheck-up

Deze 3-daagse online training is van start gegaan op dinsdag 21 september 2021. Aanmelden is niet meer mogelijk. Je kan wel jezelf vrijblijvend op de wachtlijst zetten voor de volgende editie door het formulier hieronder in te vullen. Je wordt dan op de hoogte gehouden. De Vitaliteitscheck-up is helemaal gratis. Door mee te doen creëer jij minder verzuim, meer productiviteit en blijere medewerkers binnen jouw organisatie. 

Je vindt vitaliteit belangrijk voor jezelf en voor je collega’s. Gezonde voeding, op tijd bewegen en een prettige werk-/privébalans zijn onderwerpen waar je graag mee bezig bent en ook anderen mee inspireert. Het liefste zou je dit nog veel meer doen en ervoor zorgen dat vitaliteit een belangrijk gespreksonderwerp is bij jou in de organisatie. Niet voor niks: om je heen zie je steeds meer mensen kampen met vermoeidheid, stress, te veel werk op hun bordje en te weinig tijd voor pauzes en beweging of een voedzame lunch. Het ziekteverzuim is dan ook te hoog in jullie organisatie.

Medewerkers vallen uit met burn-out of leefstijlaandoeningen zoals hart- en vaatziekten. Of ze vertrekken naar een andere werkgever omdat die het beter geregeld heeft. Waardoor de werkdruk voor de blijvende collega’s alleen maar groter wordt…

Niet goed voor de productiviteit, gezondheid en sfeer. Genoeg redenen dus om werk te maken van vitaliteit op de werkvloer! Je bruist van de ideeën om dit op te pakken, vertelt er enthousiast over aan je leidinggevende of directie en BAM. Daar krijg je de welbekende deksel op je neus. Misschien krijg je dit te horen:

Vitaliteit, dat is toch geitenwollensokkengedoe?
Mensen moeten thuis maar ervoor zorgen dat ze gezond eten.
Sporten onder werktijd, het moet niet gekker worden.
Die paar medewerkers die ziek zijn uitgevallen, dat is pure pech.
Als we stimuleren om vaker pauzes te nemen, maken mensen hun uren niet meer.
Dan moeten we zeker overal yogamatjes gaan neerleggen op kantoor?
Van een beetje hard werken word je heus niet ziek.
Vroeger was er ook geen aandacht voor vitaliteit en toen kregen we ook geen burn-out.

Herkenbaar? Of misschien heb je nog wat mooie aanvullingen met ouderwetse reacties op vitaliteit? 😏 Hoe dan ook: moderne werkgevers (grote organisaties zoals Google en PinkRoccade maar ook kleinere bedrijven als MKB Brandstof) weten het al lang: als je aandacht besteedt aan het welzijn van je medewerkers, betaalt zich dat altijd dubbel en dwars uit. Letterlijk. Minder ziekteverzuim, meer productiviteit en blijere klanten doordat medewerkers nu wél die ene extra stap zetten.

Ga maar na hoe jij jezelf voelt na een nacht slecht geslapen te hebben. Ben je dan op je best? Kan je dan die ene creatieve oplossing of originele invalshoek bedenken? Heb je dan de energie om net die extra stap te zetten? Of maak je meer fouten, ben je minder gefocust en -ook niet onbelangrijk- minder gezellig voor je collega’s doordat je prikkelbaar en humeurig bent? Dit kleine voorbeeld laat zien hoe vitaliteit eigenlijk werkt: je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden. Alles wat je kan doen om medewerkers te helpen bij het maken van gezonde keuzes zorgt voor meer welzijn, verbinding en blijdschap. Mensen melden zich minder vaak ziek, halen meer uit zichzelf en zijn productiever. Ze werken met plezier en dat zorgt ervoor dat ze graag bij hun werkgever blijven. Maar liefst 76% van de Nederlandse werknemers geeft bovendien aan het belangrijk te vinden dat de werkgever tijd en geld aan besteedt aan hun vitaliteit (bron: HR benchmark 2019 Visma|Raet). 

Alleen maar voordelen dus! Maar dan moet eerst het deksel van jouw neus en de plaat voor de kop van je directie weg 😉 Dat is precies waarbij ik je ga helpen in mijn gratis online training, de Vitaliteitscheck-up. Als Vitaloog geef ik advies, (online) workshops en webinars bij diverse organisaties voor de publieke en profit sector. Steeds weer merk ik dat het succes van een aanpak begint bij een betrokken directie die daadwerkelijk wil investeren in het welzijn van medewerkers en dat ook openlijk uitdraagt. Het is dus ontzettend belangrijk om hen mee te krijgen en in te laten zien dat investeren in vitaliteit een win-win situatie oplevert: fittere medewerkers die meer inzet zullen leveren en minder snel vertrekken.

In de afgelopen jaren heb ik veel inspiratiesessies gehouden voor directies om te helpen bij het creëren van draagvlak en organisaties te helpen bij het zetten van de eerste stap. Die ervaring heb ik omgezet in deze gratis online Vitaliteitscheck-up van 3 dagen om anderen te helpen om hetzelfde te doen binnen de eigen organisatie en zo meer impact te maken dan ik in mijn eentje kan. Ik ga je leren om draagvlak te creëren om aan de slag te gaan met vitaliteit. Je krijgt inspiratie om aan de slag te gaan en concreet te werken aan een gezondere organisatie. 

Wat kan je verwachten van deze training:

  • Geheel online training van 3 dagen (startdatum nnb);
  • Dagelijks een video met inspiratie en info + een werkboek met opdrachten om zelf aan de slag te gaan. Dit kan je doen wanneer het jou uitkomt, de video’s blijven bovendien 2 weken beschikbaar;
  • Concreet stappenplan om draagvlak te creëren;
  • Geschikt voor HR-professionals, leidinggevenden en anderen die werk willen maken van vitaliteit op hun werkvloer;
  • Community met andere bevlogen deelnemers, allen professionals uit verschillende soorten organisaties waardoor we kunnen leren van elkaar;
  • Tijdsinvestering bedraagt ongeveer 1,5 uur per dag, afhankelijk van hoeveelheid gegevens die je al beschikbaar hebt (ziekteverzuimpercentage, MTO-uitkomsten, etc.);
  • Afsluitende live Q&A.

Doe je mee en zorg je voor minder verzuim, meer productiviteit en meer blijdschap bij jou in de organisatie? Meld je nu aan voor de wachtlijst van de gratis online Vitaliteitscheck-up en ontvang meer informatie!