Vitaliteitscheck-up: gratis training - START 18 januari

Maak van vitaliteit een prioriteit binnen jouw organisatie. Doe mee met de volgende editie van de gratis Vitaliteitscheck-up die medio 2022 van start gaat.  Ter vermindering van verzuim, het vergroten van productiviteit en blijere medewerkers. Deze gratis 3-delige training is geschikt voor  HR-professionals, leidinggevenden en anderen die werk willen maken van vitaliteit op hun werkvloer.

Moderne werkgevers (grote organisaties zoals Google en PinkRoccade maar ook kleinere bedrijven als MKB Brandstof) weten het al lang: als je aandacht besteedt aan het welzijn van je medewerkers, betaalt zich dat altijd dubbel en dwars uit. Letterlijk. Minder ziekteverzuim, meer productiviteit en blijere klanten doordat medewerkers nu wél die ene extra stap zetten.

Ga maar na hoe jij jezelf voelt na een nacht slecht geslapen te hebben. Kan je dan die ene creatieve oplossing bedenken? Of maak je juist meer fouten en ben je -ook niet onbelangrijk- minder gezellig voor je collega’s doordat je prikkelbaar en humeurig bent? 

Voor veel mensen is een werkgever met oog voor hun welzijn erg belangrijk. Maar liefst 76% van de Nederlandse werknemers geeft aan het belangrijk te vinden dat de werkgever tijd en geld aan besteedt aan hun vitaliteit (bron: HR benchmark 2019 Visma|Raet).

Met de Vitaliteitscheck-up help ik je daarom om ook binnen jouw organisatie van vitaliteit ook een prioriteit te maken.

 

0
deelnemers gingen je voor
5/5

Alies, teamcoach (Utrecht)

Margot is een energiek, enthousiast, professioneel en warm persoon, en dit voel je terug in de training. Door de authenticiteit is de Vitaliteitscheck-up prettig om te volgen, en ook nog eens leerzaam! Margot wakkert in deze training het belang van vitaliteit in de organisatie aan, en je wordt je bewust van de pijnpunten in jouw organisatie. Je gaat ook praktisch aan de slag, zo weet je na deze training bijvoorbeeld welke concrete stappen je moet nemen om jouw organisatie tot een hoger niveau te tillen. Deze online training is aan te raden voor ieder die geïnteresseerd is in het thema vitaliteit, zowel voor jezelf als voor de organisatie.

Winanda, HR-professional (Zeist)

Allereerst: complimenten voor de volledigheid én de wijze waarop waarmee je jouw communicatie en contact met deelnemers vormgeeft. Het was fijn dat alles in eigen tijd op een eigen moment kon. Daar zit ook meteen het risico heb ik gemerkt, namelijk dat de waan van de dag de overhand neemt en ik niet voldoende tijd heb genomen om alles te doorlopen. Ik kan mij voorstellen dat je deze Vitaliteitscheck-up als groep collega’s gebruikt om gezamenlijk in en aan te werken. Zo creëer je de zo nodige gezamenlijke taal en kan je aansluitend aan de slag met de resultaten. Jouw begeleiding helpt om als groep je doelen concreet te krijgen.

Monique, intercedent (Maastricht)

In onze organisatie (uitzendorganisatie) zijn ze goed bezig met vitaliteit. Door corona en thuiswerken is de vitaliteit een beetje op de achtergrond geraakt. Mijn ergotherapeut heeft mij geattendeerd op de Vitaliteitscheck-up. Door deze training heb ik geleerd dat er meer is dan alleen maar gezond eten en bewegen. Zo kan ik weer werken aan mijn vitaliteit en die van mijn team. Je legt alles een helder en duidelijk uit. Je bent zeer behulpzaam en laat de mensen in hun waarde. Er wordt je niks opgedrongen, je mag zelf beslissen wat en hoe je het wilt aanpakken.

Evelien, HR Adviseur (Den Haag)

De Vitaliteitscheck-up ziet super professioneel uit. Het persoonlijke contact (voorstellen onderling, Q&A) vind ik heel nuttig omdat je anders al snel het idee hebt dat je alleen zit in een online cursus. Ik heb meegedaan omdat er nog zoveel winst te behalen valt bij de organisatie waar ik werk. Vitaliteit is daar zeer belangrijk; het kan veel meerwaarde hebben als het goed in de organisatie wordt ingebed. Jij bent zeer professioneel en daarnaast heb je een enorme motiverende drive. Je komt zeer positief, eerlijk en enthousiast over. Dit motiveert mij en anderen weer om mee te gaan in veranderingen die nodig zijn. De Vitaliteitscheck-up geef ik als tip zeker mee aan mijn HR-collega’s en andere geïnteresseerden in vitaliteit.

5/5

Maak jij van vitaliteit een prioriteit in 2022?

Alles wat je kan verwachten op een rijtje:

  • Geheel online training met 3 modules (1 per week)
  • Elke module bestaat uit een video + werkboek met opdrachten. Dit kan je doen wanneer het jou uitkomt
  • Het eindresultaat is een concreet actieplan waarmee je draagvlak creëert
  • Best practices en ervaringen delen in de community met andere bevlogen deelnemers
  • Tijdsinvestering bedraagt zo’n 1,5 uur per week, maar dit is natuurlijk erg afhankelijk van hoeveel tijd en energie je er in wil stoppen. Voor elke training geldt: hoe meer je erin stopt, hoe meer je eruit haalt 😉 zo werkt dat natuurlijk ook voor deze Vitaliteitscheck-up!
  • Webinar met live Q&A op 8 februari om de Vitaliteitscheck-up af te sluiten. Daarna blijft alles (video’s, werkboeken, community) nog 2 weken beschikbaar. 

Vind jij vitaliteit belangrijk en wil je dat hier (meer) aandacht voor komt bij jou in de organisatie? Dan ben je zeker geschikt! Iedereen die overtuigd is van het belang van vitaliteit kan meedoen. Je maakt een plan die past bij jouw rol en functie. In de praktijk zijn dit vaak HR-Professionals en leidinggevenden maar je hoeft niet een dergelijke functie te hebben. 

We trappen gezamenlijk af op 18 januari 2022. Om 10.00 uur ontvang je van mij alle inloggegevens en kan je direct aan de slag met de eerste module. 

We starten samen op 18 januari 2022 vanwege 3 redenen:

  • Gedurende de Vitaliteitscheck-up ben ik elke werkdag aanwezig in de online community om vragen te beantwoorden.
  • Deelnemers delen hun ervaringen en best practices. Door het gezamenlijk doorlopen van de Vitaliteitscheck-up haal je er dus veel meer kennis en waarde uit dan wanneer je deze individueel zou doen.
  • Zo kan ik je stok achter de deur zijn 😉 vaak regeert de waan van de dag. Daardoor raakt een onderwerp als vitaliteit al snel ondergesneeuwd. En een gratis online training wordt dan al helemaal op de lange baan geschoven. Door  samen te starten én af te ronden, is de kans groter dat je daadwerkelijk met je Vitaliteitsplan aan de slag gaat. 

No worries; je kan de training op eigen tijd en gelegenheid doorlopen. Het is wel hándig om elke week 1 module te doorlopen maar mocht het een keertje niet lukken, dan kan je het de week erop inhalen. Alle informatie uit de Vitaliteitscheck-up blijft beschikbaar tot en met 22 februari dus er is ruimte voor uitloop. 

Jazeker, dat raad ik je zelfs zeer aan! Meer mensen weten immers meer dan 1 persoon. Door de opdrachten samen te maken of te bespreken, kom je tot diepere inzichten en betere ideeën. Ook kan je elkaars talenten inzetten om draagvlak van je directie te verkrijgen; daar waar de een goed is in het schrijven van een gestructureerd plan van aanpak, zal de ander namelijk meer energie krijgen van het presenteren van het plan. Kijk dus of je direct collega’s kan verzamelen en laat ieder zichzelf aanmelden zodat jullie voortvarend van start gaan. 

Heb je nog een andere vraag? Stuur mij dan even een mailtje: contact@vitaliblij.nl, dan zorg ik binnen 24 uur (op werkdagen) voor een antwoord op jouw vraag.