VitaliBlij bestaat 2 jaar!

Time flies when you’re having fun. Dat is ook zeker op mij van toepassing. Want het lijkt nog maar als de dag van gisteren dat ik op 18 oktober 2019 bij de Kamer van Koophandel stond om mij in te schrijven als zelfstandige. ‘Ineens’ ben ik 2 jaar verder en nog altijd blij met de stap die ik destijds heb gezet. 

In de 2 jaar van het zelfstandig ondernemerschap heb ik gemerkt hoe leuk het is om zelf je (werkende) leven vorm te geven. Ik ben ook heel dankbaar voor alle leuke mensen die ik heb mogen ontmoeten en die me geholpen hebben met hun kennis, netwerk, inspiratie en samenwerking. Lessen waren er uiteraard ook. Mijn 3 belangrijkste lessen van 2 jaar vitaal ondernemerschap:⁣

1) je kan het niet alleen.
Als ondernemer ben je van alle markten thuis. CEO, CFO, hoofd marketing, sales en mental support ineen ? en oh, dan moet je ook nog het werk doen waarvoor je ooit hebt gekozen. In mijn geval ondernemers en organisaties helpen met vitaliteit op de werkvloer. Blij dat ik inmiddels een accountant en marketingcoach heb. En heel veel (ondernemende) vrienden met wie ik kan sparren! ⁣

2) het kost tijd en heeeeel veel energie om iets op te bouwen.
Misschien zit dit puur in mijn hoofd, maar met half werk kom je er niet. Het is niet dat elke opdracht even geweldig of goedbetaald is. Elke klant die je verwelkomt is wel hard nodig en opent weer deuren naar nieuwe mogelijkheden. ⁣

3) hard werken hou je alleen maar vol als je ook hard ontspant.
Aan alle kennis over selfcare en vitaliteit heb je helemaal niks als je er niets mee doet. Totally guilty ? ik heb me nog nooit zo de blubber gewerkt als afgelopen 2 jaar en weet nu ook dat een vitaal lijf keihard nodig is voor een vitaal bedrijf.  ⁣

Met heel veel plezier ga ik het 3e jaar in van VitaliBlij om nog meer organisaties, werknemers en ondernemers te helpen bij hun vitaliteit op de werkvloer. So stay tuned! ? Volg mij op linkedin.com/in/margotvanhoijdonck en https://www.instagram.com/vitaliblij/ om op de hoogte te blijven en voor meer tips en inspiratie.