Jeanin Bou Rached

Sinds juni 2020 mag ik, vol energie en enthousiasme, samenwerken met Margot. Zij als Vitaliteitsspecialist/Vitaloog en ik als Plaatsvervangend Vestigingsdirecteur in ons Detentiecentrum. Onze organisatie heeft vitaliteit hoog in het vaandel staan en daar levert Margot een grote en waardevolle bijdrage aan. Vitaliteit leek voor mij een vanzelfsprekend thema, iets waar je als individu voortdurend mee bezig bent. Dit blijkt niet voor iedereen altijd zo te zijn, daarom ben ik zo blij dat wij een “Margot” hebben. Margot is voor mij symbool gaan staan voor alle aspecten van gezondheid binnen de organisatie. Zij heeft vanaf dag één haar rol gepakt op een zeer betrokken en geïnteresseerde manier. Margot weet medewerkers te motiveren om voor zichzelf te zorgen en daardoor inzetbaar te zijn op de lange termijn. Ze heeft ons geleerd het gesprek aan te gaan en onze ogen te openen voor onderliggende zorgen. Margot kan taboes doorbreken, zonder dat zij daar grote moeite voor hoeft te doen. Echter door haar warme manier van benaderen, voel ik en zie ik dat medewerkers opgelucht zijn dat er over vitaliteit gepraat mag worden, zonder dat dit (nadelige) consequenties heeft.

Margot heeft voor ons verschillende inspiratiesessies georganiseerd. Zo ook met ons gehele middenkader. Het samen voorbereiden van die sessies heeft mij optimistisch gemaakt, ik kreeg echt het gevoel dat dit een succes zou gaan worden. Margot is een ster in het luisteren naar waar de behoefte ligt en dan direct doorpakken/vertalen naar acties die prachtige gesprekken en energieke momenten opleveren. De sessies met het middenkader hebben onze organisatie opgeleverd dat er aandacht is voor het “goede gesprek”, we hebben van elkaar geleerd en Margot heeft hier de regie in gepakt. Ze weet goed samen te vatten en door te vragen, ongedwongen, zodat iedereen zich ook gehoord voelt.

In organisaties waar je al voelt dat er iets kan veranderen op het gebied van Vitaliteit, zou ik het inzetten van een Vitaloog aanraden. Het doorpakken is namelijk niet gemakkelijk als organisatie, maar een Vitaloog kan je helpen te coördineren en vooral ook het onderwerp op een creatieve manier op de agenda houden. Natuurlijk gun ik iedereen “onze” Margot, maar ik hoop dat Margot onze organisatie nog lang wil ondersteunen en wil helpen groeien in dit belangrijke thema. Ik werk ontzettend graag samen met Margot en weet dat we nog veel mooie stappen gaan zetten samen!