Workshops

Workshop Bewust Vitaal

Deze workshop is ideaal als startpunt. We gaan namelijk aan de slag met de Vitaliteitsschijf van Vijf van Vitalogisch om bewustwording te creëren. Want waar denken we meestal aan bij vitaliteit? Eten en bewegen. Terwijl het gaat om het totaalplaatje van leefstijl, mindset, context en filosofisch. Vitaliteit kan je zien als je persoonlijke batterij: als deze opgeladen is, kan je de wereld aan, ben je veerkrachtig en productief.

In de workshop gaan we hiermee aan de slag door een combinatie van kennisoverdracht, interactie met elkaar en het formuleren van haalbare doelen met actiepunten. 

Resultaat: medewerkers zijn zich bewust zijn van wat vitaliteit is en hun eigen rol hierin. Zij maken hun persoonlijke actieplan en weten aan welke knoppen zij kunnen ‘draaien’ om zichzelf vitaler te voelen.

vitaliteitsschijf

Workshop Leefstijl

De persoonlijke leefstijl is van directe invloed op prestaties. Daarom is deze workshop de perfecte basis voor meer vitaliteit op de werkvloer. De 3 belangrijkste onderwerpen zijn Beweging, Voeding en Ontspanning.

Fitte medewerkers zijn productiever, creatiever en beter bestand tegen tegenslag. Tegelijk hebben zij meer energie voor hun leven buiten het werk. We gaan aan de slag met het maken van kleine aanpassingen die een groots effect sorteren. Denk aan:

  • 80% van je gelukshormoon serotonine wordt aangemaakt in je darmen. Door gezonde voeding met voldoende vezels draag je dus direct bij aan een positieve mindset;
  • 25% van de zuurstof die je inademt gaat direct naar je hersenen. Betere ademhaling, betere prestaties dus;
  • slaapgebrek leidt tot vergeetachtigheid, concentratieproblemen en meer snoep- en snaaigedrag. Meer dan de 50% van de werkende Nederlands slaapt minder dan de benodigde 7 tot 9 uur. 

Resultaat: medewerkers die met meer fysieke en mentale veerkracht hun werk doen, doordat zij goed voor zichzelf zorgen. Zij hebben daar profijt van op de werkvloer én in hun privéleven.

Workshop Energiemanagement

Komen collega’s op maandagochtend al gapend binnen op kantoor? Dan is het tijd om met hun energiemanagement aan de slag te gaan! Onderzoek toont namelijk aan dat effectief energiegebruik je in staat stelt om verhoogde prestaties te leveren en beter te ontspannen. Slim omgaan met je persoonlijke energie zorgt bovendien als een ‘beschermlaag’ tegen burn-out en stress. Stress is namelijk niet verkeerd, als je het maar afwisselt met momenten van ontspanning.

Tijdens de workshop leren deelnemers hoe zij energiegevers en energievreters herkennen. Naast het optimaliseren van het persoonlijke energieniveau, staan we ook stil bij het verschil tussen timemanagement en energiemanagement. Daar de meeste mensen in de ochtend het meest scherp en creatief zijn, is het bijvoorbeeld verstandig om ‘denkwerk’ in de ochtend te doen.

Resultaat: medewerkers die hun energie slimmer benutten en weten hoe zij hun eigen batterij opladen. Daardoor werken zij productiever en zijn ze beter bestand tegen energielekken en stress.

Tarief workshops

Deze workshops worden op locatie of online gegeven, duren 2,5 uur en bieden plek aan minimaal 4 en maximaal 10 deelnemers. Het tarief per workshop bedraagt € 895,- (exclusief btw) en is inclusief voorbereiding, materiaal, instrumenten en communicatie. Andere workshopwensen? Meer of minder deelnemers? Neem contact op en ik denk graag mee voor een maatwerk antwoord op je vraag.