Leer alles over een gezonde leefstijl

Leer hoe je:

 • Bepaalt wat voeding is om te voeden in plaats van te vullen
 • Een beweegplan voor jezelf maakt
 • Meer ontspanning inbouwt in je leven

Cursus begint op 15 februari:

 • 10 dagen lang
 • 500 stories vol informatie en praktisch tips
 • E-book om alles terug te lezen

Margot heeft voor het Coachnetwerk West-Brabant een presentatie gehouden over vitaliteit. Margot is in de eerste plaats een heel prettig, toegankelijk persoon. Daarbij toont ze aan bijzonder veel kennis en kunde te hebben op het onderwerp vitaliteit. Door de persoon, de kennis, en dat gecombineerd met een aanstekelijke bevlogenheid beveel ik Margot dan ook van harte aan voor organisaties die aan de slag willen met het thema vitaliteit.

Joost Pullens

Adviseur Mobiliteit regio West-Brabant

Leefstijl als basis voor een leven in balans

Natuurlijk, we houden allemaal van lekker eten en een avondje Netflix op de bank. Dat verdienen we toch ook als we weer een drukke dag hebben overleefd?

 

Maar hoe voel je je als je leven dag in, dag uit bestaat uit haast, snel eten, veel zitten en weinig beweging? Je persoonlijke gezondheid en vitaliteit is de basis voor een fijn en succesvol leven: alleen dan heb je de energie en veerkracht om het leven te leiden waar jij blij van wordt! 

Waarom een gezonde leefstijl niet saai is

De vrijdagmiddagborrel, barbecueën, borrelen op het terras… wat roepen deze woorden bij je op? Juist, GEZELLIGHEID! In tegenstelling tot een gezonde leefstijl, waarbij dit allemaal niet meer ‘mag’. Toch?

 

Think again! In een evenwichtige leefstijl gaat het om het vinden van de juiste balans. We streven niet naar 100% perfectie. Van calorieën tellen of sporten tegen je zin in, is nog nooit iemand gelukkig geworden. Juist ook ontspanning, sociale contacten en memorabele momenten maken het leven leuk en zinvol. Dus ook dat komt aan bod in deze leefstijlcursus. Net als heerlijke recepten voor gezonde maaltijden en een module over mindset. Want ís gezond eten saai of vind jij dat saai? 😉

Heb jij:

 • Moeite met het kiezen van gezonde voeding omdat je door de bomen het bos niet meer ziet?
 • Vaker een dieet of ‘goeroe’ gevolgd maar zonder het beoogde resultaat?
 • Weinig fut en energie?
 • Altijd te weinig tijd voor jezelf?
 • Vaak de gedachte ‘ik had minder vaak op mijn telefoon moeten kijken vandaag’?
 • Veel interesse in een gezonde leefstijl en wil je je hier verder in verdiepen?

I’ve been there too. Het heeft me jaren aan frustratie gekost om te komen waar ik nu sta. Door mijn opleiding tot Vitaloog, het lezen van heel veel boeken en de module tot gecertificeerd Leefstijlcoach snap ik nu veel beter hoe ons lijf werkt. Daardoor durf ik er veel meer op te vertrouwen dat mijn lichaam wel aangeeft wat het nodig heeft.

Die wetenschap een hoop stress. Gedachtes als ‘krijg ik niet teveel suiker binnen als ik deze appel eet?’ (yep, serieus, zo dacht ik) heb ik niet meer. Als ik een nacht slecht slaap, wéét ik dat mijn lichaam er wel tegen kan en zichzelf de volgende nacht herstelt. Wat een rust! Dat gun ik jou ook.

Ik zie het zo vaak. Mensen die…

…salades eten met zalm en avocado omdat ze willen afvallen. Of daarom elke dag een ‘handje’ noten eten, want daar zitten gezonde vetten in. Zichzelf die zak chips ‘gunnen’ na een drukke dag. Zeggen dat meer beweging niet voor hen is weggelegd. Tóch gaan sporten, ook al zijn ze kapot. Niet kunnen slapen omdat ze stijf van de stress de dag in bed afsluiten met een rondje social media. Denken dat een wijntje werkt om beter te slapen.

Herken jij je in deze beschrijving? Het is ook best ingewikkeld. Er wordt zoveel onzin geschreven en gezegd over wat gezond is. Tot aan het drinken van appelazijn en het eten van klei aan toe. De waarheid is, dat een gezonde leefstijl voor 80% bestaat uit gezond boerenverstand. We willen graag een quick fix: dat ene voedingsmiddel met alle vitamines er in. Het liefst iets waardoor we vanzelf op ons streefgewicht komen. Een pilletje om in slaap te komen. Een wonder waardoor sporten niet meer nodig is. Als dat is wat je zoekt: zoek gerust verder 😊 dan is deze leefstijlcursus zeker niets voor jou. Maar als je écht geïnteresseerd bent in wat voeding, beweging en ontspanning met je doen. Hoe ze elkaar beïnvloeden. En hoe jij daar je voordeel mee doet voor een gezond en vitaal leven, dan ben je hier aan het goede adres!

In deze cursus:

 • Leer ik je wat gezonde voeding is. Door het zetten van kleine aanpassingen in je voedingspatroon, zet je grote stappen voor je gezondheid. Dit alles met ‘normale’ producten, gewoon uit de supermarkt. Van vullen naar voeden!
 • Krijg je inzicht in wat beweging met je doet. Zowel fysiek als mentaal. Je weet waarom het vooral belangrijk is om in beweging te blijven en waarom ‘hard’ sporten helemaal niet nodig is. Je krijgt praktische tips om je omgeving aan te passen waardoor je als vanzelf in beweging komt. Als je printer op zolder staat, moet je wel de trap op. Om maar een voorbeeld te noemen. 😊
 • Zitten is het nieuwe roken. En wat mij betreft is social media het nieuwe zitten. We zijn met z’n allen ontzettend druk, maar waarmee? Je leert keuzes te maken met jezelf als uitgangspunt. Waar ontspan jij van? Waar word jij blij van? Wat heb jij nodig om goed te functioneren en presteren? Het leven is geen marathon, dat maken wij er vaak van. Beter is het om korte sprintjes te trekken en tussendoor je herstelmomenten te nemen. We gaan dan ook uitgebreid in je ‘self care’ momenten en ik wijd een hele video aan een digital detox: over hoe je je telefoongebruik mindert.

Opbouw cursus:

 • De cursus bestaat uit circa 500 stories, verspreid over 10 dagen. 
 • Alle stories staan in hoogtepunten: je kunt ze op je eigen tempo doorwerken.
 • Daarbij hoort een e-book met alle lesstof. 
 • Elke dag is er ook een challenge. Die mag je zo uitgebreid en serieus doen als je zelf wil. 
 • Ik sluit de cursus af met een Q&A. Je kan van te voren vragen insturen zodat je écht alle kennis hebt om je nieuwe, gezondere leefstijl voort te zetten.

De cursus

Deze cursus kun je helemaal in je eigen tijd volgen op Instagram: je bent in totaal met de modules & Q&A ongeveer 3,5 uur bezig.

15 februari: start

 • 500 stories
 • Q&A: al je vragen worden beantwoord
 • E-book
 • Community op Instagram
 • Tot 1 april toegankelijk

€39,50 euro (incl. btw)

Je kunt betalen met iDeal.
De factuur krijg je erbij.

Wie is Margot?

Bovenaan mijn lijst met kernwaarden staat vitaliteit. Een gezonde levensstijl is voor mij ontzettend belangrijk. Vooral omdat ik heb gemerkt wat het met mijzelf doet. Niet alleen fysiek voel ik me fitter, vooral mentaal ben ik veerkrachtiger, energieker en heb ik veel meer zelfvertrouwen.

Voor mij is het onbegrijpelijk dat we op school wel leren wat de hoofdstad van Peru is, maar dat we niet weten wat voeding met ons doet en hoe we onszelf gezond kunnen houden door gezond te eten, genoeg te bewegen en tijdig onze rust te pakken. Het is dan ook mijn missie om bij te dragen aan meer kennis over een vitale leefstijl.

Met heel veel liefde geef ik daarom mijn kennis door in deze eerste leefstijlcursus op Instagram. Klik hier om mij beter te leren kennen. Of neem een kijkje op @vitaliblij om te zien hoe ik mijn meest vitale leven leef 😉

vragen?

De Leefstijlcursus wordt aangeboden op Instagram. Dit betekent dat je hier een account moet hebben of moet aanmaken. Dit doe je via Instagram zelf. Doe dit voordat je je registreert voor mijn Leefstijlcursus, want je moet doorgeven met welke accountnaam je jezelf aanmeldt.

De cursus vindt plaats op het (min of meer) geheime privé account genaamd: leefstijl_instacursus. Nadat je hier je kaartje hebt gekocht, kan je dit account alvast opzoeken en een volgverzoek sturen. Op 15 februari gaan de deuren van de cursus open en laat ik je toe. 

Tijdens de Leefstijlcursus geef ik je via stories en posts informatie, adviezen en opdrachten. Deze zijn allemaal na te lezen in het werkboek dat bij deze cursus hoort. Alle informatie blijft gedurende de hele cursus zichtbaar. Ook stories die als hoogepunten bewaard blijven. 

De kick-off van de cursus is op 15 februari. Tot en met 27 februari ontvang je (m.u.v. de weekenden) stories en posts. Het account is daarna nog ruim 4 weken toegankelijk. In totaal heb je dus 6 weken tijd om alle informatie tot je nemen en vragen te stellen. Vanaf 1 april 2020 sluit de cursus.  

Dat kan door op deze pagina de Leefstijlcursus online aan te schaffen. Je ontvang direct een factuur en verdere instructies. Betaling verloopt via iDeal. Mocht je problemen ervaren bij de aanschaf van de Leefstijlcursus, mail me dan via contact@vitaliblij.nl

Ik weet nog niet of, en wanneer, deze cursus herhaald wordt. Mocht je graag meedoen, doe het dan nu! Je kan alles rustig later terugkijken en je hebt tot en met 31 maart de tijd daarvoor. In totaal kost de cursus je zo'n 3,5 uur als je alles bekijkt en de opdrachten meedoet. Maar je kan natuurlijk ook beginnen met een deel van de opdrachten en later de rest in je eigen tempo doen. Het is jouw cursus en jouw leefstijl dus doe vooral wat bij jou past 😉 

De cursus kost je zo'n 3,5 uur aan tijd als je alle informatie bekijkt en de opdrachten doet. Dit is verspreid over de 10 dagen. Natuurlijk kan je de cursus in je eigen tempo volgen. Als je eens een dagje niet kan mee kan doen, kan je alles later terugkijken. Tot aan 1 april is de cursus toegankelijk en zal ik vragen beantwoorden. Daarna heb je altijd nog je eigen werkboek met alle informatie om je gezonde leefstijl voort te zetten.